Doi din trei români şi-au planificat deja concediul. Litoralul este destinaţia preferată, urmat de Delta Dunării şi Valea Prahovei

Doi din trei oameni şi-au planificat deja concediul, iar litoralul este destinaţia vedetă a verii, urmat îndeaproape de Delta Dunării şi Valea Prahovei. Cât despre buget, unul din 4 români a alocat între 1.000 şi 3.000 de lei pentru cel mult o săptămână de vacanţă.

Săptămâna viitoare începem cu două zile cu cortul, apoi la munte câteva zile.

O săptămână de vacanţă la mare, la noi.

La munte cu cortul. Undeva pe la jumătatea lunii august, pe Transfăgărăşan. O săptămână, rupţi de realitate, fără semnal la telefon.

Sunt planurile de vacanţă a doi din trei români. Cei mai mulţi spun că şi-au luat concediu o săptămână şi că îşi planifică singuri vacanţa. Litoralul este şi în această vară destinaţia preferată, iar Mamaia, Eforie Nord şi Venus sunt staţiunile cu cel mai mare grad de ocupare vara aceasta.

Aurelian Marin, turoperator: În acest moment sunt realizate undeva peste 70% din total rezervări pentru sezonul de vară. All inclusive s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. În momentul de faţă sunt vreo 60 de hoteluri care oferă servicii all inclusive. Într-un hotel de 3 stele, all inclusive, preţul mediu este undeva în jur de 500 de lei. Un preţ de cameră, pe noapte.

Cei mai mulţi români vor aloca pentru vacanţa din această vară un buget cuprins între 1.000 şi 3.000 de lei. Puţini sunt însă conaţionalii care intenţionează să cheltuiască peste 10.000 de lei pe concediu din acest sezon.

De aceşti bani pot fi luate şi sejururi de o săptămână în Bulgaria, Grecia şi chiar în ţări din Asia.

Cosmin Marinof, turoperator: Dacă vom compara cu zona mediteraneană, unde este inclus şi un bilet de avion, diferenţele pot fi relativ mici, dacă discutăm de oferte speciale, de last minute. Pentru destinaţii precum Egipt sau Turcia – acolo tarifele pe cameră încep de la 700 de euro la un hotel de 4 stele, dar cu all inclusive, pentru 7 nopți.

Irina Chiţu, director comparator bancar FinZoom.ro: Faţă de anul trecut mai mulţi români plănuiesc vara asta să plece în concediu. Astfel, 8 din 10 români pleacă anul acesta în vacanţă, faţă de doar șase, anul trecut. Bugetul alocat a rămas relativ constant.

Nu şi preţurile, care au crescut în medie cu până la 20% comparativ cu anul trecut. Iulie și august sunt lunile preferate de români pentru vacanţa de vară.

The post Doi din trei români şi-au planificat deja concediul. Litoralul este destinaţia preferată, urmat de Delta Dunării şi Valea Prahovei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *