Caută
Close this search box.

„Experiența captivității”, la București. Expoziția volantă reproduce, în interiorul unui container, condițiile în care sunt ținuți ostaticii israelieni în tunelurile construite de Hamas

„Experiența captivității” reproduce, în interiorul unui container demonstrativ, condițiile degradante în care sunt ținuți ostaticii israelieni în tunelurile construite de organizația teroristă Hamas sub Fâșia Gaza.

Înființat de Forumul Familiilor celor Răpiți și Dispăruți din Israel, containerul conține un „tunel” și o „celulă de captivitate”, similare cu cele din Gaza, în care sunt ținuți în prezent ostatici 120 de copii, femei și bărbați israelieni.

Forumul Familiilor celor Răpiți și Dispăruți din Israel şi Asociația Mame pentru Mame au inaugurat un container expozițional, ce întruchipează experiența traumatizantă prin care trec ostaticii israelieni de aproape 9 luni de zile.

Scopul demersului este de a atrage atenția publicului asupra tratamentului inuman îndurat de ostaticii israelieni răpiți în urma atacurilor teroriste din 7 octombrie 2023.

Expoziția volantă a fost inaugurată la Geneva, în fața sediului Biroului pentru Drepturile Omului din cadrul Organizației Națiunilor Unite și apoi a călătorit în Bruxelles, Berna, Luxemburg și Berlin, Bucureștiul fiind cea de-a 7-a capitală care găzduiește expoziția.

Containerul, situat în Rondul Bicicliștilor din Parcul Izvor, poate fi vizitat începând de astăzi, în intervalul orar 17:00-20:00, sâmbătă, 6 iulie, și duminică, 7 iulie, în intervalele orare 10:00 – 13:00 și 17:00-20:00.

The post „Experiența captivității”, la București. Expoziția volantă reproduce, în interiorul unui container, condițiile în care sunt ținuți ostaticii israelieni în tunelurile construite de Hamas appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri