Caută
Close this search box.

Furtunile au provocat pagube în mai multe zone din țară: copaci doborâți, localități fără electricitate, circulația trenurilor afectată

Circulația mai multor trenuri a fost afectată de furtunile de aseară. În Nordul Moldovei a fost cod roșu de vijelii. Două trenuri au rămas în Stația Văratec, după ce un Podeț a fost înfundat, iar apa a trecut peste șine.

În jurul orei 20.00 circulația trenurilor a fost reluată, dar cu restricții de viteză.

În Prahova, peste 5.400 de consumatori din mai multe localităţi nu beneficiau, miercuri dimineaţă, de electricitate, ca urmare a problemelor cauzate de vijelie.

Conform unei situaţii a celor de la Distribuţie Energie Electrică România, sucursala Ploieşti, 5.450 de consumatori sunt afectaţi de problemele cauzate de manifestările meteorologice pe fondul Codului portocaliu emis de meteorologi.

Totodată, pompierii militari prahoveni au acţionat, marţi seară, în cazul a 39 de situaţii de urgenţă, pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil sau pentru degajarea cablurilor de electricitate ori a stâlpilor căzuţi în urma furtunii.

Intervenţiile au avut loc în 18 localităţi, inclusiv Ploieşti (12 solicitări), dar şi pe DN 1, zona Lido Gârbea.

La Suceava, pompierii au intervenit, marţi seară, pentru evacuarea apei din Gara Burdujeni din municipiul Suceava, în urma ploilor torenţiale, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Agajații ISU au intervenit în mai multe localităţi din judeţ, care au fost afectate de fenomenele meteo periculoase.

Pe fondului Codului roşu emis de meteorologi, populaţia din mai multe zone din Suceava a fost alertată prin serviciul RO-ALERT.

„Pompierii militari, împreună cu lucrătorii SVSU, au fost solicitaţi să intervină în localităţile Gura Humorului, Capu Câmpului, Plopeni, Moara, Şcheia şi Mălini.Din fericire, nu au fost semnalate victime”, au transmis oficialii ISU.

The post Furtunile au provocat pagube în mai multe zone din țară: copaci doborâți, localități fără electricitate, circulația trenurilor afectată appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri