Cătălin Hideg, cunoscut om de afaceri și fondator al companiei Sanimed, rămâne sub control judiciar după o decizie recentă a Curții de Apel București. Măsura este una definitivă, iar omul de afaceri nu are voie să părăsească țara pentru încă 60 de zile. Acuzațiile aduse de Cătălin Hideg descriu o campanie concertată și sistematică pentru a-l elimina atât pe el cât și compania sa din peisajul economic.
Cătălin Hideg este denunțătorul lui Florian Coldea și al lui Dumitru Dumbravă în dosarul generalilor SRI, ceea ce a atras represalii severe asupra sa. Omul de afaceri acuză grupul format din Coldea, Dumbravă, Trăilă și șefa lor, Laura Codruța Kovesi, de distrugerea economică deliberată a companiei sale și de orchestrarea unui atac sistematic împotriva lui.
Potrivit deciziei Curții de Apel București, controlul judiciar asupra lui Cătălin Hideg va continua până la o nouă verificare, care va avea loc pe 5 septembrie 2024. „În baza art. 362 raportat la art. 208 alin. 5 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispuse faţă de apelantul inculpat HIDEG ROBERTINO CĂTĂLIN, pe care o menţine până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile. Stabilesc termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 05.09.2024, orele 12:00, cu citarea inculpatului şi asigurarea asistenţei juridice obligatorii. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 16.07.2024”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel București.
Reacția lui Cătălin Hideg
După anunțarea deciziei, Cătălin Hideg a declarat că măsura reprezintă o continuare a umilinței pe care o trăiește de 27 de luni, și spune că noii judecători, Dumitru Cristian și Grecu Cristina sunt „slugile mafiei Coldiste și dnei Kovesi”. El a afirmat că acest tratament este exagerat și că nu ar fi primit o astfel de pedeapsă nici măcar dacă ar fi comis un act grav, precum omorul a zece oameni pe stradă.
Cătălin Hideg a descris impactul devastator al controlului judiciar asupra vieții și afacerii sale. „Am fost ținut aici ca un infractor. Pe acești oameni îi numesc astăzi asasini economici. Această gașcă Coldea, Dumbravă, Trăilă, împreună cu șefa lor, doamna Kovesi, sunt criminali economici ai României”, a spus Hideg.
Omul de afaceri a subliniat a subliniat că nu cunoaște pe nimeni în România care să fi fost supus unui control judiciar atât de îndelungat și a subliniat că măsurile luate împotriva sa și a companiei Sanimed au fost extrem de disproporționate și abuzive.
Gruparea generalilor a pus la bătaie toată muniția pentru execuția lui Cătălin Hideg
Cazul lui Cătălin Hideg evidențiază tensiunile și conflictele din cadrul sistemului judiciar românesc. Conform acuzațiilor aduse în spațiul public, un grup influent, denumit „gruparea generalilor”, format din Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Laura Codruța Kovesi și avocatul Doru Trăila, a orchestrat o serie de acțiuni concertate pentru a-l distruge economic și personal. Aceste acuzații ridică întrebări serioase despre integritatea și imparțialitatea procesului juridic în România.
Iată o sinteză a tacticilor folosite cu scopul pulverizării afecrilor deținute de Cătălin Hideg:
- Impunerea unui control judiciar extrem de lung și restrictiv. Pe 28 aprilie 2022, Hideg a fost plasat sub control judiciar și, timp de 27 de luni, i s-a interzis să plece din țară și să comunice cu membrii echipei sale. Acesta a trebuit să se prezinte la secția de poliție, în fiecare săptămână, ceea ce a paralizat activitatea de management a companiei Sanimed.
- Deși legea permite punerea sechestrului asupra bunurilor în valoare echivalentă cu suma considerată fraudată, în acest caz, toate proprietățile companiei Sanimed, evaluate la 17 milioane de euro, au fost puse sub sechestru. Această valoare depășește de aproape șase ori suma reclamată.
- Numeroase oportunități de afaceri au fost distruse din cauza acestor acțiuni. În momentul în care a început ancheta, Sanimed era pe cale să construiască o fabrică uriașă în Abu Dhabi, un proiect de peste 20 de milioane de euro. Însă, din cauza implicării procurorilor, proiectul a fost abandonat, partenerii arabi fiind confuzi și reticenți față de situația juridică.
- Toate conturile bancare personale și ale companiei Sanimed au fost închise, deși compania nu a avut niciodată incidente de plată, credite neplătite la termen sau popriri pe conturi. Această acțiune a avut ca rezultat incapacitatea companiei de a plăti salarii, furnizori și impozite, paralizând efectiv activitatea firmei.
- Ca urmare a influenței sistemului, Cătălin Hideg a fost nevoit să renunțe la proiecte semnate cu fonduri europene. De asemenea, i s-a interzis colaborarea pentru proiecte de cercetare, compromițând astfel activitatea companiei și munca de peste 10 ani.
- Casa de avocatură a avocatului Doru Trăilă a cerut executarea a tot ce a mai rămas din compania Sanimed pentru satisfacerea contractului de asistență juridică, chiar dacă aceste sume nu au fost justificate prin livrabile și facturi. Omul de afaceri consideră că această acțiune este coordonată de aceiași membri ai „grupării generalilor” pentru a-l distruge definitiv.
Ca urmare a acestor acțiuni, în urmă cu câteva zile, Sanimed, lider în producția de dispozitive medicale și cercetare științifică de excepție, a fost nevoită să suspende activitatea și să disponibilizeze toți angajații.
Cătălin Hideg subliniază că acest declin nu este doar o pierdere pentru companie, ci afectează direct familiile celor 60 de angajați, subliniind că după 21 de ani de muncă, compania sa a fost distrusă de uneltirile unor membri ai statului.
Reamintim că dosarului care îl vizează pe Cătălin Hideg este primul investigat în România de Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, dosarul fiind trimis în instanță în octombrie 2022.
Un răspuns
Bună ziua,
Nu sunt surprins de situația prezentată, este incredibil dar adevărat, urmăresc, pe mass media, cu mare atentie această speță, deci sunt la curent cu toate acuzele aduse acestor cetățeni , Generalii Coldea Dumdrava și Av.Traila și ați, și nu văd din partea STATULUI nici o intervenție care ar putea opri , până la lămurirea în fata instantei a dosarului ce se afla încă la DNA,a oricărei intervenții a persoanelor aflate în anchetă.