Caută
Close this search box.

Israelul a criticat partidul Fatah al lui Mahmoud Abbas pentru acordul semnat cu Hamas în China privind perioada de după război

Ministrul de Externe israelian, Israel Katz, a criticat marţi partidul Fatah al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas pentru semnarea unui acord în China cu mişcarea islamistă Hamas în legătură cu perioada de după război din Gaza, relatează AFP.

Hamas şi Fatah au semnat un acord în China pentru controlul comun al Fâşiei Gaza după război. În loc să respingă terorismul, Mahmoud Abbas îi îmbrăţişează pe ucigaşii şi violatorii Hamas, dezvăluindu-şi adevărata faţă”, a transmis Katz într-un comunicat.

„În realitate, acest lucru nu se va întâmpla, pentru că Hamas va fi zdrobită, iar Abbas va privi Gaza de departe”, a adăugat el, după mai mult de nouă luni de război între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza.

”Încă un pas spre eliberarea ostaticilor”. Netanyahu s-a întâlnit cu familiile celor deținuți de Hamas, la Washington

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că se apropie încheierea unei înţelegeri pentru eliberarea ostaticilor din Gaza.

Diferitele facţiuni palestiniene au convenit să pună capăt diviziunilor şi să consolideze unitatea palestiniană prin semnarea Declaraţiei de la Beijing marţi dimineaţă în China, potrivit presei de stat chineze, preluată de Reuters.

Declaraţia a fost semnată la ceremonia de închidere a unui dialog de reconciliere între facţiuni, care a avut loc la Beijing în perioada 21-23 iulie, a transmis televiziunea de stat CCTV.

Un total de 14 facţiuni palestiniene, inclusiv liderii grupurilor rivale Fatah şi Hamas, s-au întâlnit, de asemenea, cu mass-media, în prezenţa ministrului chinez de externe Wang Yi, a precizat CGTN într-o postare pe reţelele de socializare. Preluare: Agerpres

The post Israelul a criticat partidul Fatah al lui Mahmoud Abbas pentru acordul semnat cu Hamas în China privind perioada de după război appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri