Caută
Close this search box.

Japonia. Robot umanoid, utilizat la întreţinerea căilor ferate

Compania feroviară japoneză JR West a anunţat că va introduce în această lună un robot umanoid, care seamănă cu personajele „rele” din desenele animate din anii ’80, în responsabilitatea căruia va intra întreţinerea şinelor sale, transmite vineri AFP.

Acest nou angajat umanoid, cu „ochi” şi două braţe articulate, este instalat într-o nacelă, în spatele unui vehicul care se poate deplasa pe şine, scrie Agerpres.

Operatorul robotului, care stă într-o cabină de pilotaj aflată în vehicul, „vede” prin ochii robotului, cu ajutorul camerelor video şi acţionează de la distanţă braţele sale puternice.

Cu o înălţime de 12 metri, robotul poate folosi diverse accesorii pentru a transporta obiecte de până la 40 de kilograme, pentru a ţine o pensulă sau pentru a manevra o drujbă.

Pentru moment, principala sarcină a robotului este să taie crengi de-a lungul şinelor şi să vopsească cadrele metalice care susţin cablurile deasupra trenurilor, a declarat compania.

Această tehnologie a fost introdusă pentru a face faţă deficitului de forţă de muncă din Japonia, o ţară îmbătrânită, dar şi în încercarea de a reduce numărul de accidente de muncă, potrivit JR West.

„În viitor, sperăm să folosim maşini pentru toate tipurile de operaţiuni de întreţinere a infrastructurii noastre, ceea ce ar trebui să fie un studiu de caz privind modul de gestionare a deficitului de forţă de muncă”, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, Kazuaki Hasegawa, preşedintele companiei.

The post Japonia. Robot umanoid, utilizat la întreţinerea căilor ferate appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri