Caută
Close this search box.

Keir Starmer este noul prim ministru al Marii Britanii. „Ne-ați acordat un mandat clar și îl vom folosi pentru a aduce schimbarea. Munca noastră este urgentă și o începem astăzi”

Keir Starmer, liderul laburiștilor, a devenit noul prim ministru britanic, după ce partidul său a repurtat o victorie zdrobitoare în alegerile legislative. Regele Charles al Marii Britanii i-a cerut lui Keir Starmer să formeze un nou guvern, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

Regele l-a primit astăzi în audiență pe Sir Keir Starmer și i-a cerut să formeze o nouă administrație. Sir Keir a acceptat oferta Majestății Sale și a fost numit prim-ministru și prim lord al Trezoreriei, a anunțat Casa Regală britanică.

Noul prim-ministru Keir Starmer a venit la Palatul Buckingham însoţit de soţia sa şi a fost primit în audienţă de regele Charles, aşa cum cere tradiția.

Anterior, Rishi Sunak venise și el la Regele Charles pentru a-l informa că demisionează.

Keir Starmer a mers apoi în Downing Street 10, reşedinţia premierilor britanici, unde a susținut un discurs.

Ne-ați acordat un mandat clar și îl vom folosi pentru a aduce schimbarea. Pentru a readuce serviciul și respectul în politică. Pentru a pune capăt erei performanțelor zgomotoase. Pentru a vă face viețile mai ușoare. Pentru a ne uni țara„, a declarat noul premier, în primul său discurs în această calitate, în fața susținătorilor lui, potrivit The Guardian.

„Cărămidă cu cărămidă vom reconstrui infrastructura oportunităților. Școlile și colegiile de clasă mondială. Locuințele la prețuri accesibile care, știu eu, sunt ingredientele speranței pentru oamenii muncii”, a dat asigurări noul premier.

Patru națiuni care stau din nou împreună. Înfruntând, așa cum am făcut-o atât de des în trecut, provocările unei lumi nesigure. Angajate într-o reconstrucție calmă și răbdătoare. Așadar, cu respect și umilință, vă invit pe toți să vă alăturați acestui guvern de serviciu public, în misiunea de reînnoire națională. Munca noastră este urgentă și o începem astăzi. Vă mulțumesc foarte mult” – a mai spus Keir Starmer.

Laburiştii britanici au obținut joi o victorie zdrobitoare la alegerile legislative, punând astfel capăt celor 14 ani de putere conservatoare.

Cine este Keir Starmer

Liderul laburist Keir Starmer a susținut o platformă de creare a bogăției pentru tineri și a promis construirea a 300 de mii de noi locuințe pe an, un nivel neatins încă din anii ’60.

Mesajul, ca de atâtea ori în politică, a fost schimbarea, după 14 ani de guverne conservatoare marcate de controverse.

Keir Starmer, un fost avocat pentru drepturile omului de 61 de ani, devine premier la doar 9 ani după ce a intrat în politică şi la patru ani după ce a preluat funcţia de lider al laburiştilor.

În campania electorală, Keir Starmer a scos în evidenţă originile sale modeste – mama asistentă şi tatăl lăcătuş – în contrast cu adversarul său multimilionar, Rishi Sunak, – şi a promis revenirea „stabilităţii” şi „seriozităţii”, cu o gestionare foarte riguroasă a cheltuielilor publice.

Puţin carismatic, dar hotărât, el promite că va transforma ţara aşa cum a redresat Partidul Laburist, recentrându-l pe plan economic.

A dat asigurări că doreşte să relanseze creşterea, să redreseze serviciile publice, să întărească drepturile lucrătorilor, să reducă imigraţia şi să apropie Marea Britanie de Uniunea Europeană – fără a reveni asupra Brexitului, un subiect tabu al campaniei.

The post Keir Starmer este noul prim ministru al Marii Britanii. „Ne-ați acordat un mandat clar și îl vom folosi pentru a aduce schimbarea. Munca noastră este urgentă și o începem astăzi” appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri