Liderul extremei drepte franceze denunță „alianța rușinoasă” formată împotriva partidului său. Marine Le Pen: Victoria noastră a fost doar amânată

Partidul francez de extremă-dreapta Reuniunea Națională s-a situat abia pe locul 3 după turul doi al alegerilor legislative anticipate de duminică, în urma coaliției stângii și a blocului centrist prezidențial. Liderul partidului, Jordan Bardella, cel care ar fi urmat să devină prim ministru în cazul câștigării alegerilor, a acuzat alianța dintre centru și stânga, în timp ce Marine Le Pen a transmis că victoria a fost doar amânată.

Partidele politice din Franța se confruntă cu dificila sarcină de a forma un guvern, după ce al doilea tur de scrutin a dus la absența unei majorități legislative, iar alianța de stânga a câștigat în mod neașteptat, în fața extremei drepte, notează Reuters.

Estimările reprezintă un eșec pentru Reuniunea Națională, (RN), partidul naționalist și eurosceptic al lui Marine Le Pen, care, potrivit sondajelor de opinie de dinaintea alegerilor se situa pe primul loc, însă s-a clasat doar pe locul al treilea, potrivit estimărilor după încheierea votului.

În prima sa reacție după anunțarea estimărilor, liderul RN, Jordan Bardella, a calificat cooperarea dintre forțele care s-au coalizat împotriva Reuniunii Naționale, sub numele de „frontul republican”, drept o „alianță rușinoasă” care, potrivit lui, va paraliza Franța.

Marine Le Pen, care va fi candidata partidului la alegerile prezidențiale din 2027, a declarat că scrutinul de duminică, în care RN a obținut rezultate mult mai bune în comparație cu alegerile anterioare, a semănat semințele pentru viitor. „Victoria noastră a fost doar amânată”, a spus ea.

The post Liderul extremei drepte franceze denunță „alianța rușinoasă” formată împotriva partidului său. Marine Le Pen: Victoria noastră a fost doar amânată appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *