Caută
Close this search box.

Lovitura Lu’ Tache: EI SUNT CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI! ȘI SE MAI FAC!

Da, da, chiar despre ei este vorba! Despre Victor Viorel Ponta și Sorin Grindeanu. Bine, poate exagerăm un pic și or mai fi niscai miliardari ceva mai cu ”agoniseala de o viață” la vedere.

Dar dintre rândurile politicienilor, cam aceasta este ”fotografia momentului”. Consilierul de la Victoria și ministrul Transporturilor ”furând startul” actualei echipe guvernamentale în ceea ce privește ”explozia financiară”.

Acum, la ”MANECHINUL” de Sorin Grindeanu, la cât își dorește să aibă, în sfârșit, un Rolls – Royce și pe nume propriu, ci nu doar pe al altora, desigur că este de înțeles, oarecum, această cursă nebună a îmbogățirii. Mai ales că vorbim de ”prăvălia” cu cel mai mare și ușor de ”muls” buget din orice formulă guvernamentală.

Ministerul Transporturilor având alocată o ”felie” bugetară din întregul PIB suficientă ca ”să mănânce” toată ”lumea bună”. Mai ales că, o recunoaștem franc, Grindeanu și face treabă la Transporturi, cel puțin acolo unde îi doare cel mai rău pe români… La construcția de autostrăzi, drumuri și alte ”ocolitoare” pe care chiar s-ar putea să traversăm în curând Carpații.

Astfel că, dacă face și treabă, presiunea publică asupra ministrului Grindeanu este oricum mult mai mică. Mai ales că, vorba aia aplicată și multor primari, ”și-o trage și el, dar lasă și ceva în urmă”!

Astfel că, la acest moment, cea mai mare grijă a lui Sorin Grindeanu este să nu fie îndepărtat din fruntea Ministerului Transporturilor după vechea metodă ”mafiotă” a avansării. Și să se trezească cu o atât de nedorită candidatură la Prezidențiale pe cap. Ceea ce ar presupune să dea ”vrabia” bugetară de la Transporturi, pe care deja o ține strașnic în mână, pe ”cioara” prezidențială de pe gardul Cotrocenilor.

O astfel de ”zonă gri” fiind preferată, în această perioadă și de către Victor Viorel Ponta. Pentru că, după ce pe vremuri s-au baricadat la propriu în Palatul Victoria, Sorin Grindeanu și Victor Viorel Ponta au schimbat acum cu totul strategia. Și preferă, mai ales ultimul, ”să tacă și să facă”.

Mai ales Ponta… Consultantul Ponta… Cel căruia ”OPTIMIZĂRILE” – ce este drept, doar în afaceri, ci nu și în Justiție – îi merg atât de bine, încât generalul Coldea ar putea fi nu doar invidios. Ci chiar suspicios… Mai ales că, uite, după ce propria-i ”GAȘCĂ NEBUNĂ” este îndepărtată, pas cu pas, de pe ”câmpurile tactice” ale consultanțelor, cea a lui Ponta câștigă teren, tot pas cu pas…

Iar în acest ritm nebun al câștigării de contract după contract, reprezentantul ”SULTANULUI” în România ar putea ajunge el însuși ”SULTAN”! Cel puțin al afacerilor turcești în ”pașalâcul” românesc. Numai că această mărire aduce cu sine propriile riscuri. Cum ar fi nu neapărat reacția încă timoratei justiții românești.

Ci accelerarea procedurizării documentării structurii contrainformative care a identificat deja ”veriga slabă” a ”lanțului turcesc” de contracte câstigate în diverse domenii economice, dar cu același ”avizator”. Personaj discret, ce este drept, de la vârful unui serviciu secret. Dar cu atât mai greu fiindu-i acestuia de explicat implicarea logistică în ”filiera turcească”.

Mai ales că, Victoraș, greșeala fatală pare să fi fost deja făcută! Și anume faptul că pe unii intermediari i-a luat gura pe dinainte, chiar în fața cui nu trebuia… Și s-au prezentat ”în numele americanilor”! Fără a avea însă ”OK”-ul acestora, după cum o probează informațiile de ultimă oră intrate în posesia DIVIZIEI INTERNE a ASI ROMÂNIA–SUA!

După modelul brevetat de chiar generalul Florian Coldea. Cel ale cărui ”săgeți” prezentau diverși ”pe deplin ofițeri acoperiți ai DGSE”. Dar care însă numai spioni francezi nu erau. Și i-a mers! Ce este drept, doar până când a încercat să își extindă sfera de influență și cu impunerea unor pretinși ”ofițeri de legătură” despre care generalii lui Coldea lăsau de înțeles că le sunt ”parteneri strategici”. Și rezultatele se văd…

Drept urmare, nu știm dacă Ponta mai are sau nu timp să dea înapoi pe acest ”front nevăzut contrainformativ” și să rămână doar cu ”consultanța turcească”… Dar vom vedea în curând.

Pentru că, știm noi de ce repetăm, a fost deja identificat șeful de structură informativă care a pus umărul la câștigarea, de o manieră cel puțin halucinantă, a unor contracte pur și simplu umilitoare pentru restul sistemului…

Sursă articol: asi-romania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri