Caută
Close this search box.

METEO. Cod galben de caniculă până marți, la ora 10.00. Temperaturile ajung la 38 de grade

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de caniculă până marți, la ora 10.00. În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în Moldova, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Se vor înregistra temperaturi de 36 de grade la umbră, iar nopțile vor fi tropicale.

Valul de căldură va persista și se va extinde în aproape toată țara. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar atmosfera va fi de-a dreptul sufocantă la orele amiezii și va fi foarte multă zăpușeală. În schimb, la lăsarea serii se vor strânge norii în nord, nord-vest cât și în zona montană, unde vor  fi averse torențiale, furtuni și posibil grindină. Temperaturile maxime vor fi în creștere față de ziua de ieri, mai ales în sud și se vor încadra între 30 și 38 de grade.

În Capitală, canicula va fi din ce în ce mai greu de suportat, soarele va fi arzător iar disconfortul termic va fi extraordinar de ridicat. Termometrele vor indica 38 de grade, dar temperatura resimțită va fi mult mai ridicată de atât.

La munte, nici urmă de răcoare. Se va face mult mai cald decât ar fi normal, domină atmosfera însorită până spre după-amiază. când cerul va fi acoperit de nori și vor fi ploi zgomotoase, intensificări ale vântului și căderi de grindină în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Pe litoral se anunța o zi călduroasă cu disconfort termic mai ales la orele prânzului, așadar mare atenție cu expunerea la soare. Briza va salva puțin situația, însă chiar și așa vor fi 31 de grade în aer iar apa mării va avea 27 de grade.

Primele zile din această săptămână se vor afla sub acest val de căldură care va atinge intensitatea maximă. Canicula se va extinde, iar în sudul țării mercurul din termometre va urca până la 38 de grade. În același timp, un val de aer mai rece va crea condițiile perfecte pentru o perioadă agitată, începând de mâine, cu furtuni puternice, ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe regiuni. Temperaturile vor scădea destul de brusc deși răcirea va fi de scurtă durată, urmând apoi o încălzire a vremii cu temperaturi ce vor depăși 35 de grade.

Vremea în Europa

În estul Peninsulei Iberice vor fi ploi torențiale și grindină, iar instabilitatea atmosferică se va extinde și nord-vestul continentului pe unde sunt anunțate averse abundente.

În Peninsula Scandinavă vor fi înnorări temporare și ploi locale.

În restul continentului vremea se va menține călduroasă  iar pe arii restrânse va fi caniculă la orele amiezii.

The post METEO. Cod galben de caniculă până marți, la ora 10.00. Temperaturile ajung la 38 de grade appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri