Caută
Close this search box.

Michelle Obama, singura democrată care-l poate învinge pe Donald Trump la prezidențiale, potrivit unui nou sondaj

Michelle Obama este singura care îl depășește pe Joe Biden într-un nou sondaj privind cine are cele mai mari șanse să îl învingă pe Donald Trump în campania pentru Casa Albă, potrivit The Guardian, care citează Reuters.

Potrivit unui nou sondaj realizat de Reuters și Ipsos, fosta Primă Doamnă este singura democrată care poate obține victoria asupra lui Trump în noiembrie într-un meci ipotetic, conducând cu un sprijin de 50% față de 39%.

Toți ceilalți candidați democrați ipotetici obțin rezultate similare sau mai slabe decât Biden împotriva lui Trump. Vicepreședinta Kamala Harris câștigă ipotetic 42% din votanții înregistrați, față de 43% pentru Trump. Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, câștigă ipotetic 39% din votanții înregistrați, față de 42% pentru Trump. Toți ceilalți candidați democrați ipotetici obțin între 34% și 39% din voturile potențiale ale alegătorilor înregistrați„, arată Ipsos.

În ciuda popularității lui Michelle Obama și a apelurilor de a candida la președinție, staff-ul său a declarat în martie că fosta Primă Doamnă „nu va candida la președinție”.

„Doamna Obama sprijină campania de realegere a președintelui Joe Biden și a vicepreședintei Kamala Harris”, a adăugat staff-ul său.

În ciuda apelurilor tot mai numeroase de a se retrage din cursa prezidențială, venite, după dezbaterea dezastruoasă televizată cu Donald Trump, inclusiv din partea unor voci din Partidul Democrat și din presa pro-democrată, preşedintele american Joe Biden nu ia în considerare „absolut deloc” retragerea candidaturii pentru un al doilea mandat. Declarația a fost făcută miercuri de purtătoarea sa de cuvânt.

Biden „continuă campania”, „rămâne în cursă„, a insistat Karine Jean-Pierre în faţa presei.

Biden va acorda vineri un interviu pentru postul ABC News şi Casa Albă a promis că va organiza o conferinţă de presă a preşedintelui săptămâna viitoare, două ocazii menite să arate că Biden se poate exprima fluent fără prompter, notează AFP.

 

 

The post Michelle Obama, singura democrată care-l poate învinge pe Donald Trump la prezidențiale, potrivit unui nou sondaj appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri