Ministrul Educaţiei: 256 milioane de lei, alocate pentru construcţia ori renovarea căminelor şi a cantinelor studenţilor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat sâmbătă, la Cluj, mai multe contracte, în valoare totală de 256 de milioane de lei, pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Tocmai am semnat, la Cluj-Napoca, în prezenţa domnului primar Emil Boc, primele contracte pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenţi. Cele 256 de milioane de lei sunt alocate pentru construcţia ori renovarea căminelor, a cantinelor şi a spaţiilor de recreere dedicate studenţilor din cadrul următoarelor instituţii de învăţământ superior: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea din Oradea, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca„, a precizat ministrul Educaţiei, într-o postare pe o reţea de socializare.

Potrivit acesteia, modernizarea universităţilor se face pentru a avea un spaţiu academic echitabil.

„Creşterea participării la studiile universitare şi combaterea abandonului în rândul studenţilor au reprezentat câteva dintre principalele priorităţi în mandatul meu de ministru. Aceste locuri nou-construite sau modernizate vor creşte capacitatea căminelor şi cantinelor studenţeşti. Alături de spaţiile de recreere construite, vom asigura condiţii mai bune pentru un număr mai mare de studenţi care provin din medii dezavantajate, aceştia fiind principalii beneficiari ai acestor investiţii. Le doresc succes tuturor celor care au proiecte în derulare şi vreau să vă reamintesc că mai avem un apel de proiecte deschis la Ministerul Educaţiei tot pentru dezvoltarea infrastructurii universitare, până în 26 iulie, aşadar vă încurajez să depuneţi proiecte în continuare”, a mai scris Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, efectuează sâmbătă o vizită în judeţul Cluj.

Vizita este prilejuită de semnarea a 13 contracte de finanţare pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenţi, în valoare de 256 de milioane de lei, şi de semnarea contractelor pentru modernizarea şi construcţia unor şcoli verzi în Cluj-Napoca.

După semnarea contractelor, ministrul Educaţiei va participa la ceremonia de absolvire a promoţiei 2024 a Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Preluare: Agerpres

The post Ministrul Educaţiei: 256 milioane de lei, alocate pentru construcţia ori renovarea căminelor şi a cantinelor studenţilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *