Caută
Close this search box.

Noi metode de imunoterapie pentru combaterea cancerului

Una dintre cele mai mari bătălii ale medicinei moderne rămâne cea pentru vindecarea cancerului. Boala rămâne o enigmă, dar de la an la an se fac pași importanți pentru elucidarea acesteia. Acum un spital universitar american încearcă să schimbe complet imunoterapia așa încât pacienții să nu mai aibă atât de mult de suferit.

Unul dintre cele mai cunoscute tratamente în privința cancerului este chimioterapia, medicamente care atacă direct celulele bolnave. Este însă extrem de agresivă pentru organism. Ce vor oamenii de știință să dezvolte mai mult este imunoterapia prin care chiar sistemul imunitar al pacientului să fie „învățat” să lupte eficient.

Alexis Simon Meara, reumatolog, Secţia de Oncologie, Spitalul Universitar Ohio: Imunoterapia este un nou medicament perfuzabil pentru combaterea cancerului, îi administrăm pacientului acest medicament prin perfuzie, o dată la trei sau șase săptămâni. Practic schimbă sistemul imunitar să fie mai „treaz”. Oprește anumite limite pentru că sistemul imunitar să fie alert, așa încât organismul să poată ataca el însuși cancerul.

Problema este însă că această alterare a sistemului imunitar provoacă propriile daune, bolile autoimune.

Alexis Simon Meara, reumatolog, Secţia de Oncologie, Spitalul Universitar Ohio: Pentru că sistemul imunitar este alterat, reacția autoimună poate apărea după o singură doză. Sau la un an după toate dozele. Poate apărea că artrită inflamatorie, sau că iritații, inflamări pulmonare, tuse. Poate fi orice. Eu asta vreau să combat.

Cercetătorii spitalului universitar din Ohio au altă abordare: cred că aceste efecte secundare ale terapiei duc la alte boli cronice care pot fi combătute, dar numai prin dubla specializare a medicilor oncologi.

Alexis Simon Meara, reumatolog, Secţia de Oncologie, Spitalul Universitar Ohio: Va fi nevoie de rheum-oncologie, care încă nu există, endo-oncologie, sau cardio-oncologie care există. Spațiu pentru înțelegerea mecanismului medicamentelor, cum îngrijim pacienții, care este altceva decât ce înseamnă cancerul și de abordarea medicinii în general, de abordarea pacientului.

În aceste noi forme de oncologie, medicii pun din ce în ce mai mult accent pe calitatea vieții în timpul și mai ales după învingerea cancerului, cu o mai mare implicare a pacientului în evaluări și în luarea deciziilor.

The post Noi metode de imunoterapie pentru combaterea cancerului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri