Caută
Close this search box.

Peste 40 de incendii de vegetație au izbucnit în Grecia, într-o singură zi. În Turcia, focul s-a apropiat de zonele locuite

Incendii puternice de vegetație pun în pericol viața turiștilor. În stațiunea Kușadasî, din Turcia, focul s-a apropiat amenințător de mult de zonele locuite. Numeroase incendii au izbucnit și în Grecia la sud de Atena și pe mai multe insule unde zeci de oameni au fost evacuați. Ministerul Afacerilor Externe avertizează că există un risc foarte ridicat de incendii în ambele state.

Sute de pompieri au intervenit cu zeci de autospeciale și avioane pentru a opri flacările din apropierea orașului Keratea, la 35 de kilometri sud de Atena. Cel puțin 15 case au ars.

Nikolaos Kokkalas, viceprimar al municipiului Dionysos, Grecia: Ceea ce ne îngrijorează cel mai tare în municipiul Dionysos este că aceste incendii puternice, de o asemenea amploare, au început anul acesta destul de devreme.

Incendii de pădure, lângă Atena

Pompierii au continuat să lupte duminică seara cu o serie de incendii de pădure în apropiere de Atena, autorităţile temându-se de ce este mai rău pentru această vară în Grecia, transmite AFP.

Într-o singură zi, în Grecia au izbucnit peste patruzeci de incendii. Pompierii au reușit să stingă flacările din Stamata, la nord de Atena, după ce o pădure de pini s-a făcut scrum, iar orașul a fost acoperit de nori negri de fum. Nicio casă nu a ars, dar un localnic a murit din cauza unui atac de cord.

O situație similară este și în vestul Turciei la Kuşadasi, o stațiune preferată de turiști. Un incendiu puternic de vegetaţie a izbicnit în pădurile din apropiere, iar sute de turişti, printre care şi români, au fost evacuaţi din hoteluri. Oamenii au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea pe plajă. Incendiul de vegetație a afectat trei provincii din Turcia, iar un sat a fost evacuat.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează asupra riscului de producere a incendiilor în această perioadă caniculară în cele două state.

Turişti români, evacuaţi sâmbătă de autorităţile turce din zona Izmir-Kuşadasi, după izbucnirea unor incendii de pădure

Ministerul Afacerilor Externe menţine atenţionările de călătorie în Grecia şi Turcia, unde au loc puternice incendii de vegetaţie.

The post Peste 40 de incendii de vegetație au izbucnit în Grecia, într-o singură zi. În Turcia, focul s-a apropiat de zonele locuite appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri