Caută
Close this search box.

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris, în linie dreaptă. 45.000 de polițiști și jandarmi se vor ocupa de siguranţa evenimentului

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris au intrat în linie dreaptă. Marele eveniment a schimbat faţa capitalei franceze. Mai multe repere emblematice s-au închis ori s-au transformat temporar pentru a face loc terenurilor sportive. Ceremonia de deschidere are loc vineri, iar organizatorii promit un spectacol absolut grandios, pe malurile Senei. Îl vedeți la Televiziunea Română care este official broadcaster al evenimentului. 280 de ore de transmisie vor dedica canelele TVR întrecerilor sportive de la Paris.

Râul Sena este mărginit de tribune din care spectatorii vor putea urmări ceremonia oficială de deschidere a evenimentului. Pe aici vor defila sportivii, în drumul lor spre Grădinile Trocadero, ale căror esplanadă şi fântâni au fost transformate într-o scenă uriașă cu studiouri de televiziune.

Restaurantele de-a lungul Senei, cândva arhipline, sunt acum pustii, după ce poliția a impus un perimetru de securitate de-a lungul râului. Au fost ridicate garduri metalice, iar cei care locuiesc ori lucrează în zonă au nevoie de permis cu un cod QR pentru a trece prin punctele de control.

Preşedintele Emmanuel Macron, vizită în Satul Olimpic: Suntem pregătiţi pentru Jocurile Olimpice

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat luni că totul este pregătit pentru Jocurile Olimpice, care se vor deschide vineri la Paris, cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o în Satul Olimpic de la Saint-Denis, la nord de capitala franceză, informează AFP.

Pierre Rabadan, viceprimar Paris: Ținta noastră a fost să creăm un nou tip de Jocuri, o nouă eră a Olimpiadelor. Încercăm să schimbăm modelul, dacă pot spune așa, să construim doar ce va fi util generațiilor următoare, astfel încât, după aceste Jocuri Olimpice să rămână puține construcții, dar mai multe utilități.

Alain Fontaine, şeful Asociaţiei Restaurantelor din Franţa: Toată lumea s-a gândit la Jocurile Olimpice, dar nimeni nu a prevăzut ce se întâmplă acum. Proprietarii de restaurante cu care am vorbit sunt complet șocați. Nu înțeleg ce se întâmplă. Sunt afectate atât hotelurile de lux, cât şi micile bistrouri de cartier.

Potrivit autorităţilor franceze, 45.000 de ofițeri de poliție și jandarmi asigură siguranţa evenimentului de deschidere a Jocurilor Olimpice şi alţi 10.000 de militari sunt pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie. Lunetiştii vor fi dislocaţi pe acoperişuri, de asemenea, va fi instalat un sistem anti-dronă, iar râul Sena va fi verificat minuţios pentru depistarea de material explozibil.

The post Pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris, în linie dreaptă. 45.000 de polițiști și jandarmi se vor ocupa de siguranţa evenimentului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri