Caută
Close this search box.

Premierul Marcel Ciolacu: România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar

Ciolacu

Liderii PNL și PSD pregătesc un nou pachet de măsuri fiscal-bugetare care să se aplice de anul viitor. Comisia Europeană face presiuni pentru tăierea mai multor facilitați. Premierul Ciolacu a declarat că România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar.

Premierul Marcel Ciolacu: Lucrurile acestea nu se negociază public. Am mai văzut știri cum că medicamentele se dau în funcție de venit, iertați-mă, n-au fost aceste discuții. Cu adevărat, ce discuții am avut ieri în coaliție – că nu vom mări TVA-ul. Această discuție am avut-o. Până în 1 septembrie. Domnul ministru își face planul cu tehnicul de la minister. E normal ca în această perioadă domnul ministru al Finanțelor discută cu tehnicul de la comisie.

De asemenea, premierul Ciolacu a susținut că România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar. ”România are nevoie pentru fiecare lucrător din sistemul bugetar de ținte.”

Liderii PSD și PNL au discutat, luni, la Guvern, despre pachetul de măsuri fiscal-bugetare ce vor fi aplicate din ianuarie 2025. Ministrul Finanțelor trebuie să le prezinte în fața coaliției de guvernare până la 1 septembrie. De anul viitor ar putea fi eliminate facilitățile fiscale pentru angajații din IT, agricultură și industria alimentară.

The post Premierul Marcel Ciolacu: România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri