Caută
Close this search box.

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU)

Preşedinta France Televisions, Delphine Ernotte Cunci, a fost realeasă pentru cel de-al treilea mandat la conducerea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), asociaţia companiilor media publice europene, a anunţat televiziunea franceză, citată de AFP.

Noul mandat de preşedintă a celei mai mari asociaţii de companii media publice din lume i-a fost acordat în unanimitate şi va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025 pentru o durată de doi ani.

„Realegerea sa intervine într-un context în care audiovizualul public european se confruntă cu provocări fără precedent”, precizează un comunicat de presă al televiziunii franceze, menţionând „dezinformarea”, „intensificarea populismului în Europa” şi „interferenţe asupra companiilor media publice”.

Alături de BBC, Deutsche Welle, France Medias Monde şi Radio Vatican, EBU reuneşte 113 organizaţii din 56 de ţări diferite, situate în zona europeană de radiodifuziune sau care sunt membre în Consiliul Europei.

Preşedinta Delphine Ernotte Cunci şi vicepreşedinta organizaţiei, suedeza Cilla Benko, au misiunea de a conduce consiliul de administraţie al EBU şi de a apăra valorile promovate de companiile media aflate în slujba serviciului public în întreaga Europă.

Lupta pentru „independenţă faţă de toate puterile” este „crucială pentru libertatea de exprimare, pentru o finanţare durabilă şi o justă punere în valoare a companiilor noastre publice”, a subliniat Delphine Ernotte Cunci, joi, într-un mesaj publicat pe site-ul EBU cu ocazia realegerii sale în această funcţie.

EBU este totodată instituţia care coordonează organizarea concursului muzical Eurovision.

The post Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri