Caută
Close this search box.

Profesorul universitar Alfred Bulai, acuzat de foste studente de hărțuire sexuală. „Dezbracă-te, să-mi arăți că ai încredere în tine”

Cutremur în mediul universitar. Unul dintre cei mai cunoscuți profesori, sociologul Alfred Bulai, este acuzat de foste studente de hârțuire sexuală și comportament abuziv pe vremea când le era profesor la Scoală Națională de Studii Politice și Administrative din București. O investigație jurnalistică apărută în spațiul online a scos la iveală o situație șocantă, care a generat un val de reacții.

Bulai este cercetat de Poliția Capitalei pentru folosirea funcției în scop sexual, iar rectorul SNSPA a propus suspendarea acestuia pe durata anchetei. Alfred Bulai a respins inițial acuzațiile, iar apoi a depus o cerere de pensionare.

Profesorul Alfred Bulai de la SNSPA, acuzat de hărțuire sexuală de foste studente, și-a depus cererea de pensionare

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a confirmat luni pentru Știrile TVR că profesorul Alfred Bulai, acuzat de mai multe foste studente că le-a hărțuit sexual pe vremea când le era profesor la Scoală Națională de Studii Politice și Administrative din București, și-a depus cererea de pensionare.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a anunțat măsuri urgente, iar rectorul a propus suspendarea lui Alfred Bulai pe durata cercetărilor. Deocamdată, cel acuzat nu a răspuns public acuzațiilor. Poliția investighează cazul.

Bulai către studenta sa: „Dezbracă-te, să-mi arăți că, într-adevăr, ai încredere în tine”

Alexandra, fostă studentă la SNSPA: M-a întrebat dacă m-aș dezbrăca.

Teodora, fostă studentă la SNSPA: Dezbracă-te, să-mi arăți că, într-adevăr, ai încredere în tine.

Alexandra, fostă studentă la SNSPA: Corpul și creierul nu mai funcționau. Mi-era foarte frică.

Teodora, fostă studentă la SNSPA: Cum adică să mă dezbrac? Mi-am dat jos tricoul, moment în care el mi-a zis: Dezbracă-te de tot. Am fost diagnosticată cu post-traumatic stress disorder

Sunt două dintre mărturiile tinerelor care au povestit prin ce au trecut şi cum ar fi fost hărţuite de cel care trebuia să fie doar cadru didactic.

Eram un copil, un student extraordinar, care a dispărut dintr-o dată și nimeni nu s-a întrebat de ce

Alexandra şi Teodora i-au fost studente lui Alfred Bulai la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Ele au discutat cu echipa Snoop.ro.

Teodora, fostă studentă la SNSPA: „Eram un copil, un student extraordinar, care a dispărut dintr-o dată și nimeni nu s-a întrebat de ce.

Cele două tinere povestesc că profesorul ar fi avut un comportament abuziv în săptămânile de practică. Și susțin că noaptea le-ar fi chemat pe fiecare, în camera lui, să discute despre cum s-au descurcat. Și atunci le-ar fi cerut să se dezbrace.

Teodora, fostă studentă la SNSPA: „Mi-am dat jos și pantalonii, moment în care el mi-a zis: Dezbracă-te de tot. Tremuram oribil de mult și mi-am dat jos și sutienul și în cele din urmă și chiloții. El mi-a zis să stau relaxată și m-a chemat la el, mi-a pus mâna pe fund, a început să mă pipăie.”

O altă fostă studentă, acum cadru didactic asociat la SNSPA, în același departament, a explicat că suspiciuni ar fi existat încă de când era ea studentă.

Elena Trifan, doctor în sociologie, cadru didactic asociat la SNAPA: „Aveam un seminar care se numea Laborator experimental și în care aveam diferite jocuri în care ni se testau limitele. De exemplu, să ne ierarhizam în funcție de atractivitate, provocarea de a pune mâna pe sânul unei colege.[ …] Cred că simțeam această intenție de mai mult. Frica domina de cele mai multe ori situațiile în car ene gândeam să avem o atitudine prin care am putea să atragem atenția.

În urma publicării investigației Snoop, peste 30 de cadre cadre didactice ale SNSPA au cerut demisia lui Alfred Bulai, proceduri mai clare pentru a-i sprijini pe studenții care ar putea fi victime, dar și consiliere psihologică și juridică pentru ei.

Investigație Snoop: Alfred Bulai, profesor și analist TV, acuzat de hărțuire sexuală. Conducerea SNSPA ia măsuri

Jurnaliștii siteului Snoop au publicat un articol în care Alfred Bulai, profesor la SNSPA și analist TV, este acuzat că ar fi cerut studentelor să se dezbrace în fața lui. Articolul prezintă mărturii ale mai multor fete și înregistrări realizate chiar de către victime cu profesorul.

Reporter: Când v-au spus studenții dvs, care a fost prima reacție?

Elena Trifan, doctor în sociologie, cadru didactic asociat la SNSPA: Prima reacție cred că a fost o furie extremă. A fost prima oară când m-am simți adultul din cameră.

Conducerea SNSPA a anunţat toleranță zero pentru orice formă de hărțuire, discriminare sau abuz, iar cazul este analizat urgent în Comisia de Etică. Mai mult decât atât, rectorul SNSPA a cerut suspendarea participării la activitățile didactice, pe durata cercetărilor.

Întrebat de jurnaliștii de la Snoop cum comentează acuzațiile aduse de fostele studente, Alfred Bulai a negat totul.

Reporter: Este adevărat totuși că le și provocați să se dezbrace, pentru a vă demonstra că au curaj și încredere în ele?

Alfred Bulai: Nu, astea nu sunt, nu. nu… Deci e o discuție inutilă.

Reporter: S-a dezbrăcat vreodată vreo studentă de toate hainele și ați pipiat-o pe fund, pe sâni?

Alfred Bulai: Nu.

Contactat de Știrile TVR, sociologul a explicat că va da detalii despre această situaţie după ce va discuta în Comisia de Etică.

În consilIul facultăţii care a avut loc după ce informațiile au apărut în spațiul public, a fost propusă suspendarea lui Alfred Bulai din toate funcţiile. Iar de dimineaţă, aproximativ 15 mesaje ale unor actuali și foști studenţi au ajuns la reprezentanţii studenţilor, cu mărturii ale unor momente de la orele de curs.

Ruxandra Ceangu, studentă reprezentantă în Consilul Facultății de Științe Politice din SNSPA: „Ne povestesc cum și în sălile de curs aveau loc anumite discuții deranjante ce nu trebuiau să existe între un cadru didactic și un student.”

Claudiu Tufiș, conferențiar universitar la Universitatea din București și fost student al lui Bulai, spune că încă din anii ’90 profesorul ar fi avut comportamente neortodoxe: „Avea un birou la 2, era cunoscut ca ‘biroul lui Bulai’. Și acolo se întâlnea cu studente și studenți. Natura discuțiilor era întotdeauna în această direcție. Știam cam toți din anul nostru sau cei din ani anteriori care sunt studentele care sunt preferate de Alfred Bulai.”

O anchetă în acest caz au început și poliţiştii de la Secţia 1 din Capitală, alături de procurori. Se fac verificări pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcției în scop sexual.

Poliția Capitalei a demarat cercetările în cazul acuzațiilor de agresiune sexuală făcute la adresa lui Alfred Bulai

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual.

The post Profesorul universitar Alfred Bulai, acuzat de foste studente de hărțuire sexuală. „Dezbracă-te, să-mi arăți că ai încredere în tine” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri