Caută
Close this search box.

Revine canicula | Pericole pentru sănătate. Atenție la consumul de alimente, dar și la scăldat în apa mării sau piscine

Revine canicula, avertizează meteorologii. De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor depăși chiar și 35 de grade în toată țara. În 12 județe din sud și în Capitală a fost și azi cod galben de caniculă și disconfort termic. Iar pe o astfel de vreme crește și riscul de toxiinfecții alimentare din cauza alimentelor consumate după ce au fost ținute în căldură, dar și din cauza apei mării sau din piscinele neîntreținute corespunzător.

În perioada caniculară, tot mai mulți oameni ajung la spital cu indigestie, durere abdominală, greață sau vărsături, atarg atenția reprezentanții unităților de primiri urgențe.

Radu Ţincu, medic Terapie intensivă, Spitalul de Urgenţă Floreasca: Apar toxiinfecții alimentare, dacă alimentele nu sunt depozitate corespunzător, produc bacterii care duc la toxiinfecții alimentare. Aceste toxiinfecții pot să apară și în urma ingerării de apă, apa marină sau apa de la piscină.

La jumătatea acestei luni, comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit nenumărate nereguli în timpul controalelor făcute la unitățile alimentare de pe litoral. Au aplicat amenzi de 67.000 de lei și au oprit de la comercializare alimente neconforme.

Pe lista problemelor constatate au fost nerespectarea condițiilor igienico-sanitare și a celor de depozitare, dar și lipsa unor autorizații de funcționare.

Și în perioada următoare, astfel de riscuri pentru sănătatea oamenilor se mențin ridicate.

Alina Sorocean, jurnalist TVR: Dacă în aceaste zile temperaturile maxime ajung la 36-37 de grade în Muntenia, Oltenia și în alte câteva zone din țară, de la jumătatea săptămânii se vor înregistra, din nou, temperaturi de cuptor.

Alina Şerban, meteorolog: O masă de aer cald se va extinde și se va intensifica. De joi, vremea va deveni călduroasă în toată aproape țara, vor fi temperaturi de peste 30 de grade și peste 35 de grade în Vest și în Sud. Temperaturile resimțite bineînțeles că vor fi mai mari de atât.

Luna aceasta, țara noastră a traversat cel mai lung cod roșu de caniculă din istorie, conform meteorologilor. În șase zile de căldură insuportabilă, în România s-au înregistrat recorduri de temperatură, valorile maxime depășind 41 de grade Celsius la umbră, la Cernavodă, București și Calafat.

The post Revine canicula | Pericole pentru sănătate. Atenție la consumul de alimente, dar și la scăldat în apa mării sau piscine appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri