În Ucraina a ajuns al treilea sistem Patriot trimis de Germania. Armele occidentale schimbă încet, dar sigur, raportul de forțe pe câmpul de luptă. Noaptea trecută, rușii au lansat un atac pe aproape toate direcțiile frontului. Toate cele 32 de drone Shahed au fost însă doborâte. Între timp, NATO anunță că lucrează la pregătirea Ucrainei pentru a se alătura Alianței. Jens Stoltenberg crede că va dura 10 ani.
O dronă kamikaze a armatei ucrainene a depistat o stație de observare a rușilor din regiunea Harkov pe care a distrus-o. Imaginile pe care le vedeți au fost filmate de aparatul de zbor fără pilot până în momentul impactului.
Mai multe ambarcațiuni au fost trimise de americani ucrainenilor. Patrulează pe fluviul Dnipru ca să apere capitala Kiev de eventuale atacuri cu rachete și drone.
Oleksandr Kovalenko, comandantul bărcii: Batalionul nostru a doborât rachete și drone Shahed. Avem echipamente speciale și putem opera noaptea, primind date în timp real. Zona noastră de operare este partea de sud a regiunii Kiev și chiar regiunile centrale ale țară.
Rușii au atacat noaptea trecută Ucraina cu 32 de drone kamikaze Shahed pe aproape toate direcțiile frontului. Toate au fost anihilate de armata ucraineană și apărarea aeriană continuă să crească, conform TVRInfo.
Germania a anunțat că un al treilea sistem Patriot este deja în Ucraina.
Și armata lui Putin mai primește o lovitură. Flota de la Marea Neagră a marinei ruse a fost forțată să își relocheze aproape toate navele de război pregătite pentru luptă din Crimeea ocupată, iar principalul său centru naval devine ineficient din cauza atacurilor de la Kiev.
Șeful Marinei ucrainene: Toate lucrurile necesare pentru întreținerea și dezvoltarea unei flote au existat în baza principală de la Sevastopol. Și au fost înființate în timpul țarismului și în timpul stăpânirii Uniunii Sovietice, de-a lungul multor decenii, posibil secole. Și în mod clar că acum pierd acest loc. Dacă luăm aspectul apărării antiaeriene, acestea sunt cele două locuri cele mai protejate din Rusia: Sevastopol și Podul Crimeei.
Rușii continuă să facă manevre cu lansatoare mobile de rachete nucleare, în timp ce rușii nu sunt atât de încântați de ideea folosirii acestor arme în războiul din Ucraina. O arată un sondaj recent publicat chiar în Rusia, unde o altă consultare populară arată că un număr record de ruși ar vrea să aibă loc negocieri de pace.
Institutul pentru Studierea Războiului scrie că Putin refuză participarea la orice negocieri semnificative privind o încetare a focului, dorind în schimb capitularea Ucrainei.