Scrutin încheiat și la Costinești. Primarul în funcție a obținut un nou mandat

Candidatul Partidului Social Democrat, Dumitru Jeanu, a câştigat un nou mandat pentru Primăria Costineşti, la o diferenţă de 12 voturi faţă de contracandidatul din partea PNL, Gheorghe Mechenici, la alegerile electorale desfăşurate pe 7 iulie.

Conform rezultatelor finale ale scrutinului, în cele două secţii de votare din comuna Costineşti, candidatul PSD a obţinut 1.020 de voturi (48,24%), cel liberal – 1.008 voturi (47,68%), iar candidatul AUR, Călin Mugurel Radu, a obţinut 4,06% din voturi.

Pe 25 iunie, Biroul Electoral Central a anulat alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a dispus repetarea scrutinului pe data de 7 iulie.

BEC a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar, solicitare ce fusese formulată de Partidul Social Democrat – filiala Constanţa.

La Costineşti, numărarea voturilor alegătorilor a fost repetată de şase ori, în final fiind desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, la o diferenţă de un singur vot.

Într-o adresă înaintată de Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti către BEC, au fost menţionate, pe baza documentelor justificative, mai multe nereguli, printre care faptul că două persoane, dintre care una cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

The post Scrutin încheiat și la Costinești. Primarul în funcție a obținut un nou mandat appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *