Caută
Close this search box.

Slovacia va crește exporturile de energie electrică către Ucraina în lunile cu temperaturi scăzute

Slovacia va crește exporturile de energie electrică către Ucraina pentru a contribui la stabilizarea aprovizionării în timpul lunilor de toamnă și de iarnă, a declarat președintele slovac Peter Pellegrini, potrivit The Kyiv Independent.

În ultimele luni, Rusia și-a intensificat atacurile împotriva infrastructurii critice a Ucrainei într-un nou asalt împotriva rețelei energetice a țării.

Ca urmare a atacurilor asupra infrastructurii energetice, Ucraina a început să pună în aplicare pene de curent continue pe 15 mai.

„De la începutul războiului, am exportat deja peste 40 000 de megawați de energie electrică în Ucraina și vom crește livrările în toamnă și iarnă, care vor fi probabil cruciale pentru Ucraina”, a declarat Pellegrini în timpul unei vizite în Polonia joi.

Pellegrini, un aliat apropiat al prim-ministrului slovac Robert Fico, s-a întâlnit cu președintele polonez Andrzej Duda, încercând să reasigure sprijinul țării pentru Ucraina. Pellegrini a afirmat că Slovacia face „multe eforturi” pentru a sprijini Ucraina.

Atac masiv al forţelor ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene. Instalaţii din Zaporojie şi Liov, avariate

Atac masiv al rușilor asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, și așa grav avariată de bombardamente. Ministrul de resort de la Kiev a anunțat că aceasta va duce la importuri record de electricitate. În atacurile rușilor din ultimele 24 de ore au murit 8 persoane și 29 au fost rănite.

Cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, DTEK, a avertizat că ucrainenii vor avea electricitate doar 6-7 ore pe zi în iarna care urmează.

În scenariul „cel mai pesimist”, în care Ucraina nu este în măsură să repare instalațiile energetice avariate și să prevină viitoarele atacuri, ucrainenii ar putea avea pene de curent de până la 20 de ore pe zi, a declarat directorul executiv al DTEK, Dmytro Sakharuk, într-un interviu acordat Kyiv Independent la 9 iunie.

Premierul slovac Robert Fico, cunoscut pentru poziția sa prietenoasă față de Rusia și opoziția fermă față de acordarea de ajutor militar Ucrainei, a adâncit diviziunile dintre țară și NATO în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina.

Pellegrini a încercat, de asemenea, să elimine incertitudinile legate de relațiile sale diferite cu NATO în legătură cu Ucraina, adăugând, de asemenea, că Slovacia este pregătită să găzduiască un număr sporit de trupe NATO pe teritoriul său, dacă este necesar.

Pene de curent în #Ucraina după ultimul bombardament rusesc. Rusia confirmă atacarea unor infrastructuri energetice

Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi echipamente militare furnizate de statele occidentale Ucrainei, ca represalii în urma atacurilor ucrainene asupra rafinăriilor ruseşti, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiilor EFE şi DPA.

The post Slovacia va crește exporturile de energie electrică către Ucraina în lunile cu temperaturi scăzute appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri