Caută
Close this search box.

Studiu Salvaţi Copiii: 78% dintre educatori trebuie să gestioneze situaţii de bullying la grupă

Un procent de 78% dintre educatori erau nevoiţi să gestioneze situaţii de bullying la grupă, arată un studiu preliminar efectuat în cadrul unui program de prevenire a bullying-ului derulat în anul şcolar 2023-2024 de Salvaţi Copiii România în 60 de grădiniţe.

Potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii, studiul mai indică faptul că în cazul a 35% dintre educatori erau în grupă copii care ocazional nu aveau cu cine să se joace.

Programul a contribuit la dezvoltarea psiho-emoţională a 8.821 de copii cu vârste între trei şi şase ani din 60 de grădiniţe din Bucureşti şi opt judeţe: Argeş, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Teleorman şi are la bază o metodologie dezvoltată de Mary Foundation şi Salvaţi Copiii Danemarca. Peste 600 de cadre didactice au dobândit competenţele necesare implementării metodologiei Free of bullying la clasă, iar peste 8.800 de părinţi au fost informaţi cu privire la metode educaţionale.

Programul a fost monitorizat pe tot parcursul implementării, iar opiniile cadrelor didactice şi părinţilor cu privire la comportamentele copiilor şi gradul lor de integrare socială au fost colectate atât la începutul, cât şi la finalul anului şcolar, prin intermediul analizei impact.

Un procent de 70% dintre copiii preşcolari care au beneficiat de programul „Să fim prieteni – Fără bullying” au capacitatea de a-şi exprima emoţiile şi de a le gestiona într-un mod pozitiv (creştere de 12% faţă de evaluarea anterioară implementării programului). 83% dintre copii recurg la întrajutorare (majorare de 9%) şi 88% au tendinţa de a se raporta pozitiv la cei care sunt diferiţi de ei (creştere de 9%).

Referitor la atitudinea copiilor, 50% dintre specialişti constată reducerea comportamentelor agresive între copii. De asemenea, 98% dintre specialiştii care au beneficiat de formare, mentorat şi au lucrat cu metodologia “Să fim prieteni – Fără bullying” consideră că au dobândit instrumente pentru prevenirea bullying-ului şi 65% dintre ei şi-au îmbunătăţit semnificativ colaborarea cu părinţii. În plus, 36% dintre părinţii implicaţi în program declară că gestionează mai bine conflictele între copii.

Sursa: Agerpres

The post Studiu Salvaţi Copiii: 78% dintre educatori trebuie să gestioneze situaţii de bullying la grupă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri