Caută
Close this search box.

Țările nordice, noua tendință a vacanțelor de vară

Din ce mai mulți turiști își schimbă obiceiurile în vacanțele de vară – pentru că pur și simplu este prea cald, chiar și la mare, inclusiv pe plajele Mării Negre sau Mediteranei. Care este atunci tendința momentului? Țările nordice.

Schimbările climatice fac ca zone până nu demult prea răcoroase să devină temperate – și numai bune pentru fuga de caniculă. Este cazul Norvegiei, de exemplu, care era o destinație de iarnă – sau pentru un turism de nișă.

Nu ne-am protejat planeta și acum, acestea sunt consecințele asupra turismului, dovada că sunt destinații care poate mi-ar fi plăcut mai mult- o greșeală, întrucât Norvegia e superbă – dar unde e prea cald, ca în Maroc sau alte locuri. Dar recent verile au devenit idilice și pasionații de munte apreciază peisajele superbe, cum sunt în zona Trollstigen, spune o turistă.

Maria și Cati vin ele însele dintr-o destinație de vacanță: locuiesc în Tenerife.

Peisajele norvegiene sunt senzaționale – dar nu este doar vorba de temperaturile caniculare de care oamenii fug; s-au și săturat de o anumită rutină a vacanțelor.

Pur și simplu nu mă mai interesează să stau pe un șezlong, să citesc o carte, apoi să mă ridic, să mănânc și să mă întorc. Mai degrabă aș vizita locuri, vreau să le înțeleg istoria, să văd locuri frumoase împreună cu cineva care să mă ducă acolo, spune o turistă.

Este însă și o provocare pentru comunitățile locale – așezări mici, unde oamenii nu sunt obișnuiți cu atât de mulți turiști și uneori nici infrastructura nu e pregătită.

Jan OveE Tryggestad, fostul primar din Stranda: Cea mai mare îngrijorare este că ar putea ajunge prea mulți turiști deodată. E clar că un vas de croazieră poate avea 6000 de oameni 2000 de membri ai echipajului. Acesta e un sat mic. La Hellesylt locuiesc 200-300 de oameni iarna. Evident că e un oarecare șoc cultural când echivalentul unui mic oraș, după standardele europene, se „mută” noaptea aici, dar ne-am adaptat.

Acum provocarea este pentru asemenea zone și comunități să învețe din lecțiile unor destinații care au devenit aproape depopulate din cauza turismului, cum este Veneția de exemplu, și cum să știe să gestioneze sau să limiteze numărul mare de călători.

The post Țările nordice, noua tendință a vacanțelor de vară appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri