Caută
Close this search box.

Traficul din Bucureşti, paralizat de şantierele deschise

Traficul din Bucureşti, paralizat de şantierele deschise

Traficul în Capitală rămâne la fel de aglomerat şi în perioada verii, deşi bucureştenii sperau să circule mai bine în perioada concediilor, când oraşul se goleşte. De vină sunt şantierele, deschise simultan în mai multe puncte cheie, care au paralizat traficul pe artere importante. Şoferii sunt cu nervii la pământ, dar experţii spun că acesta este cel mai bun moment pentru a face lucrări la infrastructura oraşului.

ILINCA NAZARIE, jurnalist TVR: Cu o medie de 10 km la oră se circulă în acest moment la intrarea în Bucureşti, dinspre Otopeni, este ora 16.30, iar dinspre Otopeni se circulă, practic, bară la bară până în Capitală, drept dovadă că lucrările au dat peste cap traficul din București. Asta în condiţiile în care, în mod normal, la această oră era mult mai aglomerat sensul de ieşire din Bucureşti spre Otopeni şi nu aşa cum se întâmplă acum.

Șoferii sunt deja exasperați de traficul greu din București. Însă din această săptămână situația va fi și mai agasantă. Nordul Capitalei va fi complet dat peste cap din cauza lucrărilor la magistrala de metrou M6 către aeroport, traficul rutier va fi închis între Piaţa Montreal şi Piaţa Presei Libere, şi restricţionat pe bulevardul Ion Mihalache. În zona Miorița, benzile au fost restrânse. Se schimbă și linia de tramvai pe Podul Constanţa şi conductele de termoficare pe bulevardul Mihai Bravu, deci şi în aceste zone importante ale oraşului se circulă cu greutate. Primarul Capitalei recunoaşte pe jumătate problema şantierelor care paralizează traficul, conform TVRInfo.

NICUŞOR DAN, primarul Capitalei: Legat de metrou, după cum ştiţi, ele nu sunt lucrările noastre, sunt lucrările ministerului. Guvernul României a decis că această linie de metrou e importantă, ceea ce cred şi eu, şi atunci o să fie o suferinţă pentru toată lumea din trafic.

Pe de altă parte, experţii în mobilitate urbană spun că vara este cel mai bun moment pentru a demara lucrări importante de infrastructură.

Prin telefon, Irina Zamfirescu, specialist mobilitate urbană: Teoretic, cineva ar trebui să se uite macro la oraş şi să planifice astfel încât să nu ai o concentraţie de şantiere mari în aceeaşi zonă. Cu vara, în mod evident, ăsta e momentul, adică şi ăsta e un argument, că sunt atât de multe restanţe în oraşul ăsta încât nu ştii cu ce ai putea să mai aştepţi. Mi se pare că e o abordare relativ corectă, să te apuci până începe şcoala.

Lucrările la Magistrala 6 de metrou vor afecta circulația în nordul Bucureștiului pentru o perioadă de aproximativ 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri