Caută
Close this search box.

Turcul Merih Demiral, suspendat două meciuri după un gest controversat din meciul cu Austria

Merih Demiral a primit o suspendare de două meciuri din partea UEFA, într-o anchetă deschisă miercuri împotriva fundaşului turc, pentru un “potenţial comportament inadecvat” în timpul meciului cu Austria (2-1) din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, în care a marcat ambele goluri selecţionatei ţării sale, anunţă cotidianul german Bild.

Demiral a postat o fotografie pe contul său de pe reţeaua X în care apare ridicând braţele pentru a sărbători unul dintre golurile sale şi făcând cu ambele mâini semnul “Lupilor gri”, o grupare turcă de extremă dreapta. Imaginea a fost distribuită pe scară largă pe reţelele de socializare.

Gestul său a fost criticat de ministrul german de Interne, Nancy Faeser, care a subliniat, că “simbolul extremiştilor de dreapta turci nu are loc pe stadioanele noastre”, într-o postare pe aceeaşi reţea de socializare.

“Folosirea fotbalului european ca platformă pentru rasism este total inacceptabilă. Aşteptăm ca UEFA să investigheze cazul şi să ia în considerare sancţiuni”, a adăugat Faeser.

Informaţia privind suspendarea lui Demiral pentru două meciuri nu a fost confirmată deocamdată oficial de UEFA şi a fost dezminţită de Federaţia turcă de fotbal, potrivit agenţiei DPA.

Turcia urmează să înfrunte Olanda în sferturile de finală ale EURO 2024, pe 6 iulie la Berlin. La meciul respectiv şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

The post Turcul Merih Demiral, suspendat două meciuri după un gest controversat din meciul cu Austria appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri