Caută
Close this search box.

Ucraina va primi în curând primele avioane de vânătoare olandeze F-16

Ucraina va primi în curând primele avioane de vânătoare olandeze F-16

Ucraina va avea în această vară 24 de avioane F-16 olandeze. Țările de Jos au anunțat că au primit licențele de export pentru aceste aparate, care vor ajunge în custodia Kievului foarte curând.

SUA și aliații occidentali au fost de acord de multă vreme să trimită acest avion performant Ucrainei, însă procesul de pregătire a piloților și mecanicilor, dar și îmbunătățirea bazelor ucrainene au durat mult.

Ministrul olandez al Apărării a anunțat că cele 24 de aparate F-16 vor ajunge curând în Ucraina. Din motive legate de securitate, Kajsa Ollongren nu a dat detalii despre cum va decurge predarea, conform TVRInfo.

Analiștii militari cred că rușii se pregătesc serios pentru intrarea în luptă a avioanelor F-16. Ei sunt de părare că operarea acestor aparate nu va fi deloc ușoară pentru ucraineni.

Programul F-16 Ucrainean a început greu. A fost complicată pregătirea piloților și a tehnicienilor, care până acum a avut loc în mai multe țări europene si în SUA. În curând, aviatorii ucraineni vor veni pentru antrenament și la Centrul European de la Fetești, o cooperare dintre România, Țările de Jos și compania Lockheed Martin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri