Un robot cu mişcări şi aspect similar oamenilor, prezentat la conferința mondială a Inteligenței Artificiale de la Shanghai

La conferința „World AI” din Shanghai, un eveniment dedicat inteligenței artificiale și roboticii, a fost dezvăluit în premieră mondială primul robot umanoid al Centrului de Inovare în Robotică Umanoidă din Shanghai. Robotul are mişcări şi aspect similar oamenilor.

La conferința mondială a Inteligenței Artificiale de la Shanghai a fost prezentat în premieră absolută primul robot umanoid. Robotul, are o înălțime de 180 de centimetri, similară unei persoane reale și o greutate de 80 de kilograme. Umanoidul a demonstrat o serie de abilități impresionante pe scenă, inclusiv curățarea birourilor ghidat de comenzi vocale.

Xu Bin, manager general al centrului de robotică: Am făcut accesibilă publicului întreaga tehnologie a roboților umanoizi, incluzând componentele pentru creier, cerebel și membre. Aceasta va sprijini dezvoltarea unor aplicații în domenii precum activitățile casnice și de îngrijire în următorii cinci până la zece ani sau mai mult.

Dezvoltat de Centrul de Inovare în Robotică Umanoidă din Shanghai, umadoidul se remarcă prin aspectul său extrem de realist și prin mișcările asemănătoare cu cele ale unui om. Robotul este capabil să meargă stabil pe pante și să reziste la impactul cu alte obiecte.

Conferința de anul acesta reunește peste 500 de expozanți, printre care giganți precum Tesla și Microsoft. În cadrul expoziției sunt prezentate peste 1.500 de produse inovatoare.

The post Un robot cu mişcări şi aspect similar oamenilor, prezentat la conferința mondială a Inteligenței Artificiale de la Shanghai appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *