Caută
Close this search box.

Uniformele oficiale ale lotului olimpic român, create de un designer vestimentar din România. Galbenul, culoarea predominantă în ținute

Uniformele oficiale ale lotului olimpic român au fost create în România. Designerul vestimentar este un absolvent al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Olah Gyarfas a mai lucrat pentru Comitetul Olimpic Român. De această dată, ținutele au fost gândite să scoată în evidență spiritul de echipă și bucuria de a face sport. S-a lucrat la ele luni de zile, iar acum toată lumea așteaptă să le vadă pe cele mai înalte trepte ale podiumului.

Olah Gyarfas a absolvit Facultatea de Arte și Design din Timișoara în 2001. Acum 12 ani, creatorul român a conceput ținutele outdoor pentru Fundația Ivan Patzaikin, la Jocurile Olimpice de la Londra. Anul acesta, designerul susține că experiența a fost ușor diferită.

Olah Gyarfas, designer vestimentar, lotul olimpic român: Sunt mai multe entități implicate: COSR, agenția, plus imaginea de țară, imaginea de Team România, sunt multe componente. Și trebuiau toate astea puse cumva să fie întreg totul.

Conceptul pentru costumele pe care le vor purta sportivii români la Paris a fost realizat încă din toamna anului trecut. Designerul a trebuit să țină cont de faptul că ceremonia de deschidere nu va avea loc pe un stadion, așa cum se întâmplă de obicei, ci pe Senna. Firele folosite la creare materialelor au fost aduse din Italia.

Olah Gyarfas, designer vestimentar, lotul olimpic român: Sunt materiale foarte de calitate, materiale foarte scumpe. Unele sunt 100% bumbac, altele au și puțin elastan și puțin poliamidă. Pentru România e galbenul, care domină și la alte sporturi.

Uniformele au fost realizate tot în România, la o fabrică din Focșani. Profesorii de la Facultatea de Arte și Design sunt încântați de noua performanță a designerului timișorean.

Andreea Palade Flondor, facultatea de Arte şi Design, Timişoara: A avut un parcurs de excepție, lucrând atât într-o zonă artistică, experimentală, cât și în cea de design, fiind preocupat de materialitate, de dezvoltarea de stații sustenabile și eco. A reușit să pună la punct un sistem de lucru de la creat fire, până la producție confecții.

Olimpiada de la Paris, transmisă în exclusivitate de Televiziunea Română, va începe pe data de 26 iulie.

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice, în linie dreaptă. 45.000 de polițiști și jandarmi asigură siguranţa evenimentului

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris au intrat în linie dreaptă. Marele eveniment a schimbat faţa capitalei franceze. Mai multe repere emblematice s-au închis ori s-au transformat temporar pentru a face loc terenurilor sportive. Ceremonia de deschidere are loc vineri, iar organizatorii promit un spectacol absolut grandios, pe malurile Senei. Îl vedeți la Televiziunea Română care este official broadcaster al evenimentului. 280 de ore de transmisie vor dedica canelele TVR întrecerilor sportive de la Paris.

The post Uniformele oficiale ale lotului olimpic român, create de un designer vestimentar din România. Galbenul, culoarea predominantă în ținute appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri