Caută
Close this search box.

Uraganul Beryl provoacă victime și pagube semnificative și se îndreaptă spre Mexic

Cel puţin 10 morți a lăsat în urmă uraganul Beryl, în estul Caraibelor. În Jamaica, furtuna puternică a ajuns la câţiva zeci de kilometri de Coastă, dar chiar şi aşa, a provocat pagube importante. Beryl se apropie acum de Mexic, iar turiștii din Cancun încearcă, disperați, să se întoarcă acasă.

În zonele de coasta din Jamaica, mai ales în sud, vântul a atins 120 de kilometri pe oră. S-au format valuri deosebit de înalte, care au măturat totul în cale. Echipe de urgență au intervenit pentru evacuarea celor mai expuse comunități. Au fost instituite restricții de circulație, pentru că echipele de intervenție să poată acționa mai ușor. Dar și pentru a-i feri pe oameni de hoți și răufăcători.

Andrew Holness, prim-ministru, Jamaica: Restricțiile sunt pentru siguranța oamenilor pe perioada furtunii, și pentru a preveni eventuală activitate infracțională. De asemenea, ordinele de evacuare din zonele predispuse la inundații trebuie respectate întocmai.

În Cuba, uraganul a adus vânt ceva mai blând decât în rest: 80 de km pe oră. În anumite zone de pe coasta cubaneză, înălțimea valurilor a ajuns la 2 metri.

Mexicanii se pregătesc de sosirea uraganului. E implicată inclusiv marina în securizarea zonei de coastă.

Nu se știe cât de aproape de uscat va ajunge Beryl, însă se iau toate măsurile de precauție. Și nu doar pentru oameni, ci și pentru necuvântătoare. În peninsula Yucatan, specialiștii au scos ouăle de broască țestoasă din cuiburile de nisip de pe plajă și le-au pus cu grijă în cutii. Ele vor fi aduse înapoi după trecerea uraganului.

Beryl, deosebit de puternic pentru acest început de sezon, este în prezent un uragan de categoria 4 pe o scară de 5, fiind însoțit de ploi abundente și rafale de vânt de pâna la 215 km/h.

The post Uraganul Beryl provoacă victime și pagube semnificative și se îndreaptă spre Mexic appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri