Zelenski: Orban nu este suficient de influent pentru a media între Ucraina și Rusia. Doar aliații serioși și puternici pot fi mediatori

Președintele ucrainean a declarat, comentând încercările prim-ministrului ungar Viktor Orban de a media între Ucraina și Rusia, că numai actori precum Statele Unite, China sau Uniunea Europeană pot acționa ca mediatori, transmite BBC.

În 2 iulie, Viktor Orban, a cărui țară tocmai preluase președinția rotativă a UE pentru șase luni, s-a deplasat la Kiev și i-a sugerat lui Zelenski să ia în considerare mai întâi declararea unei încetări temporare a focului și apoi încercarea de a negocia pacea. Orban a mers apoi la Moscova.

„Nu am știut că va zbura la Moscova. Este alegerea lui independentă. În ceea ce privește dacă poate fi un mediator … Nu există mediere între Rusia și Ucraina. Doar aliații serioși și puternici pot fi mediatori”, a declarat Zelenski luni, în cadrul unei conferințe de presă la Varșovia.

Potrivit lui Zelenski, mediatorul trebuie să fie puternic din punct de vedere economic și să aibă influență asupra economiei ruse sau să aibă o armată mai puternică decât cea rusă.

„Există multe astfel de țări în lume? Nu foarte multe. Cred că Statele Unite ale Americii și China sunt astfel de țări. Și cred că Uniunea Europeană nu este o singură țară, ci întreaga UE. Aceasta ar putea fi într-adevăr o astfel de misiune de mediere”, a mai spus Zelenski.

The post Zelenski: Orban nu este suficient de influent pentru a media între Ucraina și Rusia. Doar aliații serioși și puternici pot fi mediatori appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *