20 de minorități naționale, reunite și în a doua zi a Festivalului Intercultural ProEtnica, de la Sighișoara. TVR, partener media oficial

La Sighișoara continuă ediția cu numărul 20 a Festivalului Intercultural ProEtnica. TVR, prin Redacția Alte Minorități, este partener media oficial. Despre atmosfera acestui eveniment ne spune mai multe Teodora Drăgoi.

Evenimentul reunește și în acest an românii și cele 20 de minorități naționale din țara noastră.

Spectacole de muzică și dansuri tradiționale, expoziții, conferințe și dezbateri tematice, toate acestea reprezintă spectacolul multiculturalității din cetatea Sighișoarei.

În cea de-a doua seară, pe scenă urcă etnici sârbi, lipoveni, turci, polonezi și evrei. Continuă și dezbaterile tematice. Azi s-a discutat despre contribuția comunității rome la dezvoltarea societății românești, despre relevanța implicării comunităților etnice în viața publică și, nu în ultimul rând, despre declararea etniei, studiu de caz, comunitatea bulgară.

„Programul primei zile a Festivalului a cuprins activități artistice pe scena din Piața Cetății și o masă rotundă organizată în Sala Barocă a Primăriei din Sighișoara, cu tema „20 de ediții ale Festivalului Intercultural ProEtnica”, moderată de Volker Reiter, directorul Festivalului.

Pe scenă au evoluat Grupul de Dans din Sighișoara și Grupul Șvăbesc Edelweiss din Deta – jud Timiș aparținînd Forumului Democrat German, Grupul Prietenia din Cincu – județul Brașov, Ansamblul Artistic „Di Nuovo Insieme” din Iași, al Asociației Italienilor din România și formațiile artistice de dans ale Uniunii Elene din România: Eleftheria – Calafat, județul Dolj, Agoria – Onești, județul Bacău, Elpis Junior – Constanța, Maiandros – Roman, județul Neamț, Irini – Craiova, județul Dolj.

Evoluțiile artistice pe scenă au fost încheiate tot de un reprezentant al Uniunii Elene: Ionuț Galani & Band”, potrivit proetnica.ro

Ediția este sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis și are loc la Sighișoara, în perioada 28 august – 1 septembrie.

The post 20 de minorități naționale, reunite și în a doua zi a Festivalului Intercultural ProEtnica, de la Sighișoara. TVR, partener media oficial appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *