Bătaie în Primăria municipiului Topliţa. Edilul ales s-a încăierat cu arhitectul-şef, după un schimb de replici dure

Bătaie în Primăria municipiului Topliţa, din judeţul Harghita. Edilul ales al localităţii a intrat în conflict cu arhitectul şef, după un schimb dur de replici despre desfiinţarea unor posturi din organigramă. Poliţiştii au fost chemaţi de urgenţă şi au au început o anchetă.

Conflictul ar fi început după ce primarul ales al municipiului Topliţa, Sebastian Buzilă, care este consilier local PNL până la preluarea mandatului, a propus desfiinţarea funcţiei de şef serviciu din primărie. Postul vizat este ocupat, însă, de soţia arhitectului şef, Mihai Cotfas.

Maria Plumbu, purtător de cuvânt IPJ Harghita: Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Toplița au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că în incinta unei instituţii publice s-ar fi iscat un conflict între două persoane, un bărbat de 33 de ani, angajat al acestei instituţii şi un alt bărbat, de 47 de ani.

Sebastian Buzilă, primarul ales: Un angajat al Primăriei Topliţa, foarte supărat pentru că, la votarea organigramei, eu am propus desfiinţarea unui post de şef serviciu, unde era soţia lui şef serviciu. Am avut un schimb de replici şi argumentul lui suprem a fost să mă lovească.

Pe de altă parte, primarul în funcţie, de la PSD, pune altercaţia pe seama excesului de zel al primarului ales.

Dumitru Olariu, primarul în funcţie al municipiului Topliţa, PSD: S-au agresat, la început, verbal, după care s-au încăierat fizic. Excesul de zel şi aroganţa asta de care dă dovadă domnul Buzilă, proaspăt ales, umblând să-şi preia atribuţiile mai repede decât e cazul, nu pot să ducă decât la evenimente de genul acesta.

În urma încăierării, primarul ales a ajuns la spital.

Alexandru Viziteu, medic-şef chirurgie generală, Spitalul Topliţa: A fost adus la Camera de Gardă a Spitalului Toplița un pacient în vârstă de 47 de ani care, afirmativ, a fost victima unei heteroagresiuni, prezentând un traumatism facial, o contuzie facială şi un traumatism la nivelul antebraţului.

Consilierii locali din opoziţie au o versiune originală asupra celor întrâmplate în primărie.

Ludovic Manolache, consilier local AUR: Cred că asta urmarea la politica care am făcut-o 4 ani de zile sub conducerea PSD. Aici s-a ajuns, sunt disperaţi oamenii că au pierdut puterea şi o să iasă furăciunile la iveală.

Poliţia continuă cercetările pentru încadrarea juridică a faptei.

The post Bătaie în Primăria municipiului Topliţa. Edilul ales s-a încăierat cu arhitectul-şef, după un schimb de replici dure appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *