Crește din nou numărul cazurilor de Covid: Peste 5.500 de infectări și 27 de decese în ultima săptămână

Varianta care circulă acum în România este Omicron. Medicii recomandă vaccinarea, atunci când vom avea un ser special pentru această tulpină. Americanii au aprobat deja în regim de urgenţă un astfel de vaccin.

În mai puțin de 24 de ore, în Olt, 20 de persoane au fost diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2. Deşi specialiştii se aşteptau ca numărul de cazuri să scadă, pe finalul perioadei de concedii, trendul se menține crescător.

Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt DSP Olt: Au fost înregistrate 103 cazuri confirmate de SARS-CoV-2, dintre care 23 au fost internate, iar celelalte 180 de cazuri au fost izolate la domiciliu.

La Spitalul Județean Slatina sunt internați 9 adulți și 3 copii.

Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Slatina: Virusul, se pare că de-a lungul timpului, și-a atenuat forma clinică, încercând cumva să se integreze în societate și probabil va deveni ceva pentru tinerii și generațiile care vor veni, va deveni ceva de rutină, la fel cum este gripa de sezon.

Numărul de cazuri a crescut în toată țara. Datele oficiale arată că în ultima săptămână în România au fost 5.515 de cazuri, în creştere cu puţin peste 2% faţă de săptămâna anterioară. Peste 1.500 de persoane s-au reinfectat, la mai mult de trei luni distanță. Iar 27 de persoane, toate cu boli asociate, au murit din cauza complicaţiilor.     

S-au făcut 1.330 de teste PCR şi aproape 19.000 de teste antigen, iar rata pozitivităţii este de aproape 28%. Deşi numărul de cazuri a crescut în ultima vreme, românii nu prea se mai testează.

Dr. Adrian Marinescu, director medical, Institutul Matei Balș: E adevărat că cele mai multe sunt forme ușoare sau medii, un procent de 20% se internează, nu pentru că sunt forme grave, ci pentru că au factori de risc și în cazul cărora te gândești că o monitorizare ar fi corectă, în condițiile în care au un risc să evolueze nefavorabil. Cei care au făcut forme severe fie nu au fost vaccinați, fie nu au trecut prin boală.

Potrivit Institutului de Sănătate Publică, 11 probe au fost trimise în ultima săptămână pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino. Și toate au fost confirmate cu varianta Omicron. Medicii recomandă în continuare vaccinarea, de îndată ce vom avea un ser nou.

Cadrele medicale recomandă evitarea zonelor aglomerate și respectarea normelor de igienă.

The post Crește din nou numărul cazurilor de Covid: Peste 5.500 de infectări și 27 de decese în ultima săptămână appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *