Crioconservarea umană nu mai e un proiect SF. O companie germană a înghețat șase persoane decedate în speranța de a fi „înviate” atunci când tehnologia o va permite

Ați plăti un milion de lei pentru o șansă la înviere? Acesta este subiectul controversat care câștigă tot mai multă atenție în rândul celor care au resurse financiare și se tem de moarte. O firmă specializată în conservarea trupurilor după moarte promite o posibilă revenire la viață, odată ce tehnologia va avansa suficient de mult.

Ideea, deși încă la granița dintre știință și ficțiune, începe să prindă contur, alimentată de speranța că viitorul ar putea aduce metode revoluționare pentru a continua viața de unde a fost întreruptă. Această practică ridică numeroase întrebări etice și științifice, dar, pentru unii, șansa de a învinge moartea merită orice cost.

Un start-up high-tech din Berlin, Tomorrow Bio, a lansat conceptul: Dacă vreți să sfidați moartea, veniți la noi.

Specialiștii companiei susțin că înghețarea trupurilor neînsuflețite în speranța că, într-un viitor îndepărtat, acestea vor putea fi readuse la viață, este soluția pentru cei care se tem de momentul plecării din această lume. Compania cere o sumă considerabilă, de peste 220 de mii dolari, la care se adaugă o taxă lunară de membru de 55 de dolari, pentru a crioconserva corpuri întregi sau doar părți ale corpului. 83 de mii de dolari costă doar crioconservarea creierului, deci sume deloc mici.

Această abordare, deși pare desprinsă dintr-un scenariu de science fiction, începe să atragă interesul celor care cred că viitorul tehnologic ar putea oferi o a doua șansă la viață.

Ce se întâmplă, de fapt? Procesul de crioconservare începe imediat după ce un pacient este declarat mort legal, iar compania germană folosește niște ambulanțe modernizate, care funcționează ca săli de operație mobile. Nu este un proces simplu. Fluidele corporale sunt înlocuite cu un aşa zis „antigel medical” pentru a preveni daunele provocate de frig, iar trupurile sunt apoi răcite la minus 195 grade Celsius, apoi depozitate pe termen lung într-un container de oțel cu azot lichid.

Deja există persoane care au plătit pentru această procedură, iar lista de așteptare este destul de lungă. Până acum, compania susține că a înghețat șase persoane și cinci animale de companie decedate. În plus, există 650 de persoane pe lista de așteptare, cu o vârstă medie de 36 de ani, care speră ca într-o zi să aibă șansa de a fi readuse la viață.

Vestea și mai bună este că, în cazul în care o persoană va fi înviată cu succes în viitor și investiția sa nu a fost utilizată integral în tratament, adică banii plătiți înainte, aceasta își va primi suma rămasă înapoi. Promisiunea adaugă un plus de atractivitate pentru cei care iau în considerare această opțiune, oferindu-le nu doar speranța unei a doua șanse la viață, dar și siguranța financiară pentru viitor.

The post Crioconservarea umană nu mai e un proiect SF. O companie germană a înghețat șase persoane decedate în speranța de a fi „înviate” atunci când tehnologia o va permite appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *