Europarlamentarul Victor Negrescu, despre faptul că România nu a propus și o femeie pentru postul de comisar: În CE există o debalansare și la vârstă: avem doar doi candidați tineri, eu și unul din partea Maltei

Victor Negrescu este singura propunere a României pentru un post de comisar al Comisiei Europene.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut fiecărei țări membre UE să facă câte două propuneri, adică un bărbat și o femeie, pentru posturi de comisari europeni. În ciuda solicitării, la această oră în propunerile oficiale sunt 16 bărbați și doar șase femei. Printre țările care au ignorat această cerere de a prezenta două variante, bărbat și femeie, se află și România. Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința ca România să primească un portofoliu economic în acest mandat al Comisiei.

Iată cum a răspuns Victor Negrescu la această nedumerire legată de propunerea unică a României, la emisiunea Europa printre rânduri:

Europarlamentarul Victor Negrescu: Personal am susținut mereu nevoia egalității de șanse, de gen, lucru reflectat și prin voturile mele în Parlamentul European. Nu m-aș supăra dacă acesta ar fi motivul pentru care nu aș fi desemnat. Însă există o debalansare și pe zona grupelor de vârstă: avem doar doi candidați tineri, eu și un candidat din partea Maltei, deci avem și această problemă.

De altfel, România a participat la această nevoie legată de gen și în trecut, ultimii doi comisari europeni au fost doamne (n.r., Adina Vălean și Corina Crețu), a mai spus Victor Negrescu. Sunt însă state europene care, deși sunt de mai mult timp în Uniunea Europeană, nu au desemnat niciodată o doamnă în poziția de comisar european. Și cred că este nevoie ca și respectivele state să facă un efort în acest sens, pentru că avem nevoie de echilibru în Comisia Europeană. Europarlamentarul PSD a spus că îl bucură faptul că trei funcții importante la nivel european sunt deținute de doamne, – adică președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European și Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă și de Securitate. Sunt trei doamne puternice și acest lucru dovedește că există sprijin în acest sens și România a susținut aceste demersuri.

Cât despre dorința premierului Marcel Ciolacu ca România să primească un post de comisar pe domeniul economic, Victor Negrescu este de părere că România are tot dreptul să solicite un astfel de portofoliu, noi nu am mai avut un comisar pentru un astfel de domeniu până în prezent, ceea ce ne oferă argumente în favoarea noastră, însă decizia aparține Ursulei von de Leyen, o va lua dupa 30 august.

The post Europarlamentarul Victor Negrescu, despre faptul că România nu a propus și o femeie pentru postul de comisar: În CE există o debalansare și la vârstă: avem doar doi candidați tineri, eu și unul din partea Maltei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *