Intervenţie chirurgicală rară la SJU Alba Iulia – tumoră de 15 kilograme, extirpată de la o pacientă de 60 de ani

O tumoră genitală de 15 kilograme a fost extirpată de la o pacientă în vârstă de 60 de ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, într-o intervenţie chirurgicală „rară”, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de către Biroul de presă al unităţii medicale.

O intervenţie chirurgicală rar întâlnită în practica medicală a fost efectuată luni, 26 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în urmă căreia cadrele medicale au salvat viaţa unei paciente în vârstă de 60 de ani, care avea o tumoră genitală de mari dimensiuni – 15 kilograme, de tip bordeline. Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, fiind efectuată de către dr. Cristian Ţibea, şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie, cu sprijinul medicului anestezist Mihaela Dimache (medicii anestezişti au un rol extrem de important în efectuarea fiecărei intervenţii chirurgicale)„, se menţionează în comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pacienta prezintă o evoluţie bună postoperatorie şi are un prognostic favorabil, dar rămâne internată în spital, sub supraveghere medicală, pentru a se recupera mai repede şi pentru a reduce riscurile postoperatorii.

„Operaţia a fost una dificilă şi a implicat o serie de provocări având în vedere dimensiunile mari, rar întâlnite, ale acestei formaţiuni tumorale”, se subliniază în comunicat.

Specialiştii recomandă tuturor pacienţilor să acorde o atenţie mare stării lor de sănătate, să efectueze consultaţii medicale periodice, preventive, conform indicaţiilor medicilor de familie, şi să se prezinte la medic de la primele simptome ale unor afecţiuni medicale.

„Prevenţia şi tratamentul la timp pot salva vieţi şi pot oferi şansa unei recuperări rapide şi complete”, mai arată Biroul de presă al SJU Alba Iulia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *