Mii de decizii de recalculare a pensiilor au fost oprite de la distribuire

Mii de decizii de recalculare a pensiilor au fost oprite de la distribuire

Recalcularea pensiilor îi îngrijorează și pe seniorii din județul Alba. Casa Județeană de Pensii a oprit distibuirea deciziilor cu noile sume, deoarece există riscul unor greșeli în procesul de calcul. În aceste condiții, mulți pensionari din Alba se tem să nu fie printre cei care pierd bani.

Procesul de distribuire a fost oprit în județul Alba, imediat după ce au apărut suspiciunile că ar exista neconcordanţe în calculul pensiilor.

Cornelia Miclea, director executiv, Casa Judeţeană de Pensii Alba: Am considerat să reținem din distribuire aceste decizii, pentru verificare.

Chiar dacă cele mai multe decizii de recalculare au fost distribuite, sistarea a făcut ca o parte dintre pensionari să continue să aștepte vești de la Ministerul Muncii, conform TVRInfo.

Emanuel Jilinschi, corespondent TVR: Conducerea Oficiului Județean de Poștă Alba a confirmat pentru TVR că este vorba despre 5000 de decizii. Conform protocolului, ei așteaptă acum decizia de la Casa de Pensii să repornească distribuirea.

Valentin Ștefan, director general, CN Poșta Română: Ne încadrăm în timpul convenit cu Ministerul Muncii, adică până la sfârșitul săptămânii, adică până sâmbătă, mai exact, credem că putem să distribuim toate aceste decizii. Ne așteptăm să fim spre 100% spre 90-95% distribuite în termen.

În județul Alba sunt 326.000 de locuitori, dintre care puțin peste 87 de mii sunt pensionari. Dintre ei, 5000 nu au primit deciziile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *