Turişti salvaţi la limită, din mare. Cei mai mulți ignoră steagul roșu, care interzice intrarea în apă când sunt valuri puternice

Pericol pe litoral: de două zile e vânt puternic, mai ales în zona de sud. Marea e agitată și sunt valuri uriaşe. Deși este arborat steagul roșu, care interzice intrarea în apă, mulți turiști ignoră orice sfat sau avertisment. Se aventurează în apă chiar și copiii. Slavamarii au avut nenumărate intervenții și au reușit să salveze zeci de oameni în ultimele zile.

De două zile sunt în alertă salvamarii. Nu contenesc să scruteze plaja, dar mai ales marea, să-i avertizeze pe turiști și să le explice cât de periculos e să intre în apă.

Sunt valuri și curenți puternici, care te pot trage în larg în fracțiuni de secundă, chiar și de la mal.

Unii nu sunt conștienți de pericol, alții respectă recomandările.

Salvamar: Oamenii nu țin cont de sfaturile noastre

Salvamarii își încep programul la 8.00 și sunt pe plajă până la ora 20.00. Sunt oameni care așteaptă ca ei să plece, ca să intre în apă. În ciuda condițiilor nefavorabile pentru înot.

Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor, Eforie: Sunt mulți turiști în apă, majoritatea nu țin cont de sfaturile noastre, dar noi ne facem datoria, îi ajutăm, îi îndrumăm. Gropile nu sunt la mal, sunt lângă geamanduri, sunt în larg, nu se întâmplă din cauza lor.

Salvați de la înec în ultima clipă

Vântul a bătut puternic și ieri pe litoral. Zece oameni au fost salvați de la înec în sud.

Un bărbat de 37 de ani din Prahova a fost scos din mare în Eforie Sud și dus la spital. Și un copil care a fost luat de valuri în Costinești a fost adus la mal de salvatori. Și în Mangalia și în Jupiter doi tineri de 20 și 24 de ani au fost la un pas înec și salvați în ultima clipă. Ambii au ajuns la spital.

Duminică, un copil de 11 ani a murit înecat în Constanța. 21 de oameni au sfârșit în mare în acest sezon estival.

Vezi și: Pericole pe litoral | De la distracție la tragedie, uneori e o distanță de câteva secunde

The post Turişti salvaţi la limită, din mare. Cei mai mulți ignoră steagul roșu, care interzice intrarea în apă când sunt valuri puternice appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *