565 de ani de București. Evenimente speciale în Piața Constituției: 3D video mapping, concerte și zone de street food

Bucureştiul îmbracă haine de sărbătoare în acest weekend. Capitala României împlineşte 565 de ani. Municipalitatea a pregătit evenimente pentru toate vârstele şi gusturile. Cel mai aşteptat este spectacolul de video mapping din Piața Constituției, care începe în această seară la 21.30.

De mai bine de 5 secole si jumătate, Bucureştiul îşi scrie istoria pe cel mai vechi continent al lumii. Cu fiecare an, oraşul de pe malul Dâmboviţei reuşeşte să atragă turiştii străini care descoperă atmosfera unui „mic Paris”.

MĂDĂLINA CHIŢU – jurnalist TVR: Bucureştiul a fost vizitat în primele 7 luni ale anului de peste 1 milion de turişti. Dintre aceştia, un pic peste jumătate sunt străini care stau în medie 2 zile, timp în care cheltuisc peste 3.000 de lei.

Indiferent că e zi de sărbătoare sau un weekend de relaxare, Bucureştiul ştie să se facă plăcut, odată ce este descoperit.

Este doar unul dintre evenimentele pregătite de municipalitate pentru a marca împlinirea a 565 de ani de existenţă a Bucureştiului. Spectacolul, care îmbină tehnologia cu arta, are loc în Piaţa Constituţiei.

RADU NEGHIT – specialist tehnic: Sunt 54 de videoproiectoare. Doar videoproiectoarele cântăresc aproximativ 5 tone jumăte. Cu o săptămână în urmă s-au montat turnurile, iar echipele de tehnicieni şi ingineri server au lucrat în fiecare noapte până la 5 dimineaţa.

Tehnica din spate este uimitoare, iar tema ediției este Legacy. În acest weekend suntem invitați să participăm la tot felul de activități care vor marca Zilele Bucureștiului: de la spectacole de teatru si expoziții, până la evenimente interactive.

The post 565 de ani de București. Evenimente speciale în Piața Constituției: 3D video mapping, concerte și zone de street food appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *