A început cel mai așteptat festival al berii. Oktoberfest se va desfășura timp de două săptămâni în Munchen. Peste 2.500 de ofiţeri de poliţie vor asigura buna desfăşurare a evenimentului

A început tradiţionala sărbătoare a berii Oktoberfest! Anul acesta, preţul berii a explodat, iar măsurile de securitate s-au înăsprit. Festivalul din acest an vine la scurt timp după un atac mortal cu cuțitul, la un alt eveniment public din vestul Germaniei, așa că autorităţile nu au lăsat nimic la voia întâmplării.

Atmosferă de veselie la Munchen, unde are loc cea mai mare sărbătoare populară din lume, Oktoberfest. Trăsuri şi cai împodobiți festiv, hangii, dar mai ales hangiţe în costume tradiționale, muzica de fanfară au atras numeroși… băutori de bere, iar vremea însorită a fost de partea petrecăreţilor.

La ora 9 dimineaţa, când s-au deschis porţile Oktoberfest, mii de entuziaşti s-au îndreptat în fugă spre corturile cu bere. Nu i-a descurajat nimic, nici măcar preţul piperat al băuturii preferate, între 15 şi 18 euro halba.

La orele prânzului, în cadru festiv, primarul oraşului a băut prima halbă cu bere şi a deschis astfel, oficial, festivalul Oktoberfest. Organizatorii aşteaptă anul acesta aproximativ 6 milioane de vizitatori. Sărbătoarea vine la puţin timp după un atac mortal cu cuțitul, la un festival din orașul Solingen, în vestul ţării, așa că măsurile de securitate sunt stricte.

DIETER REITER – primar München: Este la fel de sigur ca în anii precedenți sau la fel de periculos ca în viața normală. Şi când te plimbi prin oraș, ți se poate întâmpla ceva.

Pentru prima dată în istoria de aproape 200 de ani a acestui festival sunt instalate detectoare de metale, ca o măsură de siguranţă pentru participanţi. Peste 2.500 de ofiţeri de poliţie şi agenţi de securitate vor asigura buna desfăşurare a evenimentului.

The post A început cel mai așteptat festival al berii. Oktoberfest se va desfășura timp de două săptămâni în Munchen. Peste 2.500 de ofiţeri de poliţie vor asigura buna desfăşurare a evenimentului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *