Ajutoare pentru sinistrați se strâng în toată țara. E nevoie de alimente neperisabile, apă, produse de igienă personală și haine groase

În fața valului de inundații din estul țării se ridică un zid de solidaritate din toată România. Apeluri de ajutor vin pentru cei care nu mai au nimic în prag de iarnă. În țară, oameni cu suflet mare strâng deja donații. E nevoie de alimente neperisabile, apă, produse de igienă personală și haine groase.

De sâmbătă dimineață, oameni din toată țara s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe sinistrați. În câteva ore, voluntarii au strâns din donații 2 tone și jumătate de alimente, pături, sute de litri de apă și produse pentru bebeluși. Toate au ajuns în tabăra de la Slobozia Conachi, una dintre localitățile cele mai afectate de inundații, însă e nevoie de mai mult. 

Banatul se mobilizează, după ce a trecut printr-o situație similară în 2005. În Timișoara s-au strâns deja donații care vor pleca joi spre Galați.

O campanie de strângere de fonduri pentru cei încercați de vâltoarea apelor se desfășoară și în parohiile și mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și la Catedrala Mitropolitană.

Guvernul compensează o parte din pagubele suferite de oameni. O sumă totală de 100 de milioane de lei a fost aprobată în ședința executivului.

Lista celor care vor să ajute rămâne în continuare deschisă. Un apel la solidaritate se îndreaptă și către societățile comerciale.

The post Ajutoare pentru sinistrați se strâng în toată țara. E nevoie de alimente neperisabile, apă, produse de igienă personală și haine groase appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *