Armata israeliană a atacat cartierul general al Hezbollah din Beirut. IDF: Ţinta operaţiunii, liderul grupării, Hassan Nasrallah

În cursul serii, armata israeliană a atacat cartierul general al Hezbollah din Beirut. IDF a anunţat că ţinta acestei operaţiuni a fost liderul grupării teroriste, Hassan Nasrallah. Presa arabă anunţă că încă un comandant al miliţiilor şiite a murit în acest bombardament. Benjamin Netanyahu, care a pledat cauza Israelului la Naţiunile Unite, a părăsit şedinţa mai devreme. Până atunci, premierul israelian a avertizat Iranul, care se afla în spatele acestor atacuri, că statul evreu va riposta dur dacă va fi lovit.

În nordul Israelului sună sirenele aproape continuu. Scutul antiaerian interceptează majoritatea proiectilelor lansate de miliţiile şiite susţinute de Iran.

La rândul său, aviaţia israeliană îşi continuă operaţiunile în special în valea Bekaa, nu departe de graniţa cu Siria unde sunt concentrate depozitele de armament ale Hezbollah.

De acolo, în ultimele 72 de ore, cel puţin 30 de mii de oameni s-au refugiat în taberele din Siria. Armata israeliană avertizează că nu exclude şi o operaţiune la sol dacă va fi nevoie.

Lt. Gen. Herzi Halevi, şeful Statului Major israelian: Aţi auzit aviaţia. Am lovit toată ziua. O facem deopotrivă pentru a pregăti o posibilă operaţiune la sol şi pentru a slăbi Hezbollah. Astăzi Hezbollah şi-a extins raza de acţiune, dar vor primi un răspuns foarte dur.

De altfel Tsahalul a comasat la graniţa de nord a Israelului tancuri şi blindate.

Iniţial, Benjamin Netanyahu şi-a anulat prezenţa la Adunarea Generală a ONU, dar, după cum el însuşi a mărturisit de la tribuna înaltului for, a venit să combată minciunile lansate de la acea tribună şi să restabilească adevărul.

În spatele celor 6 fronturi pe care Israelul trebuie să le înfrunte acum se află Iranul a spus Netanyahu.

Benjamin Netanyahu: Am un mesaj pentru tiranii de la Teheran. Dacă ne loviţi, vă vom lovi! Nu există nici un loc … nu e nici un loc în Iran pe care braţul lung al Israelului să nu-l poată ajunge. Şi asta e valabil pentru întreg Orientul Mijlociu.

La Teheran au loc demonstraţii ample de susţinere a Hezbollah. Demonstranţii ard drapelele Statelor Unite şi al Israelului.

În timp ce ripostează atacurilor începute de Hezbollah pe 8 octombrie anul trecut, Israelul este ţintit şi de rebelii Houthi din Yemen, susţinuţi tot de Iran.

După ce au atacat Tel Avivul din nou, Houthi ameninţă cu noi atacuri. Ţinând cont de ajutorul american virat deja către Israel, americanii au ales. În cadrul parteneriatului strategic, Washingtonul a transferat deja în contul Ministerului israelian al Apărării 8,7 miliarde de dolari bani necesari pentru achiziţiile esenţiale pentru război.

The post Armata israeliană a atacat cartierul general al Hezbollah din Beirut. IDF: Ţinta operaţiunii, liderul grupării, Hassan Nasrallah appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *