Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu pentru Newsweek România, în 2022

Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ryan Wesley Routh, suspectat de a doua tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump, a fost reținut. În 2022, Routh a vorbit pentru Newsweek România despre convingerile sale.

Ryan Wesley Routh, bărbatul din Florida suspectat de a doua tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump, a fost reținut în urma investigațiilor autorităților americane. 

La 58 de ani, Routh a devenit cunoscut după ce a călătorit în Ucraina în timpul invaziei ruse și a militat activ pentru implicarea militară americană în sprijinul Kievului.

Într-un interviu acordat pentru Newsweek România, Routh s-a descris ca fiind un apărător al binelui și a vorbit despre motivațiile care l-au determinat să călătorească în Ucraina și să susțină activ lupta împotriva Rusiei.

Routh a explicat că inițial intenționa să lupte alături de forțele ucrainene, dar, dat fiind vârsta sa de 56 de ani și lipsa experienței militare, a optat pentru un alt rol.

În schimb, a început să recruteze voluntari pentru Legiunea Internațională, sperând să mobilizeze cât mai multe persoane pentru a sprijini Ucraina.

Planul B a fost să vin în Kiev și să promovez ideea ca mulți alții să vină să se înroleze în Legiunea Internațională. Avem nevoie de mii de oameni aici care să lupte alături de ucraineni. Sunt aproximativ 190 de țări pe planeta noastră, iar dacă guvernele nu trimit aici în mod oficial soldați, atunci noi, civilii, ar trebui să ridicăm această torță și să facem posibil acest lucru. Avem oameni minunați care au venit să lupte aici, dar este fracțiune mică din numărul celor care ar trebui să fie în Ucraina”, a spus pentru Newsweek România, Ryan Routh.

Ryan Routh a declarat pentru Newsweek România că lucrează cu Legiunea Internațională.

”Ar trebui să avem milioane de oameni din întreaga lume care să vină în Piața Independenței din Kiev. Nu înțeleg de ce nu avem acești oameni aici. Eu sunt aici zilnic, cu toate steagurile țărilor care sprijină Ucraina, lângă memorialul celor care au murit. Am avut oameni care au venit, dar doar câțiva. Sunt uimit că stau aici fără aceste mii de oameni care să se alăture. Avem nevoie de voluntari de oriunde, din orice țară din Asia, din Africa, din Australia, Canada, America de Sud, Europa, de oriunde. Avem nevoie de oricine aici. Chiar dacă nu ai o pregătire specială, doar vino aici. Avem nevoie nu doar de luptători, ci și de susținători care să vină aici și să spună că „îi susțin pe ucraineni, apăr drepturile omului, promovez bunătatea, generozitatea, altruismul”, a spus Routh.

AlegeriSUA2024: Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează „o presupusă tentativă de asasinat” care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind „în siguranţă” şi un suspect fiind arestat, notează AFP.

The post Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu pentru Newsweek România, în 2022 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *