Au început înscrierile la Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare și prezidențiale

Primii candidați și primele partide s-au înscris cu acte în regulă în cursa pentru Cotroceni și Parlament. Foștii colegi de la AUR și SOS au ținut să meargă la Biroul Electoral central chiar luni, în prima zi de înscrieri. Între timp, celelalte formațiuni își definitivează listele pentru Senat și Camera Deputaților, iar în cursul săptămânii sunt așteptați să își depună candidaturile și Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor.

Primul care s-a înscris în cursa pentru prezidențiale a fost liderul AUR, George Simion. El a venit la BEC cu mai mulți susținători, inclusiv persoane afectate de inundațiile din Galați. Fosta sa colega, Diana Șoșoacă, a venit doar cu listele pentru alegerile parlamentare.

Alți câțiva dintre candidații la președinție sunt așteptați săptămâna aceasta la Biroul Electoral Central pentru a se înscrie în cursă. Printre ei, Marcel Ciolacu, Nicoale Ciucă, Mircea Geoană și Kelemen Hunor.

Până atunci, însă, partidele își punct la punct și listele pentru parlamentare.

La PSD se discută intens despre prezența pe lista partidului a fostului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și a fostului premier Victor Ponta.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și, respectiv 8 decembrie. Între cele două tururi, pe 1 decembrie, vor avea loc alegerile parlamentare.

The post Au început înscrierile la Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare și prezidențiale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *