Autoritățile au hotărât evacuarea persoanelor din zonele cu pericol de inundaţii din Vrancea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât, duminică, evacuarea persoanelor din zonele cu pericol de inundaţii, având în vedere faptul că judeţul Vrancea va intra sub avertizare de cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii începând de la ora 20,00, până luni dimineaţă la ora 10,00, a informat Prefectura.

„Prefectul judeţului Vrancea, Marius Iorga, a convocat astăzi 29.09.2024, ora 15:00, în regim de urgenţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la sediul Instituţiei Prefectului. În cadrul şedinţei a fost adoptată hotărârea privind dispunerea măsurilor de evacuare din zonele cu pericol potenţial de inundaţii, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase prognozate la nivelul UAT-urilor din judeţul Vrancea. Având în vedere iminenţa producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase, primarii, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, vor lua măsuri în regim de urgenţă pentru evacuarea tuturor persoanelor, cu prioritate a celor aflate în dificultate / vulnerabile / cu dizabilităţi sau care locuiesc singure, din zonele cunoscute ca fiind cu risc de inundaţii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vrancea.

Potrivit sursei citate, persoanele evacuate vor fi cazate, acolo unde este posibil, la rude ale căror locuinţe se află în zone care nu prezintă pericol, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, în spaţiile special amenajate de către UAT-uri pentru asemenea situaţii, şi anume, în cămine culturale, şcoli etc.

Evacuarea persoanelor urmează a se realiza până duminică seara, la ora 20,00, când intră în vigoare avertizarea de cod portocaliu pentru judeţul Vrancea. sursa: Agerpres 

The post Autoritățile au hotărât evacuarea persoanelor din zonele cu pericol de inundaţii din Vrancea appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *