Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat contra lui Donald Trump în Florida a pledat nevinovat

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat contra lui Donald Trump în Florida a pledat nevinovat

Bărbatul acuzat că a încercat să tragă asupra lui Donald Trump în Florida, Ryan Routh, a pledat luni nevinovat la toate capetele de acuzare, inclusiv cel de tentativă de asasinat împotriva unui candidat în alegerile prezidenţiale americane, informează AFP.

„Pledăm nevinovat” la cinci capete de acuzare, a declarat avocatul său din oficiu, Kristy Militello, în timpul unei audieri de câteva minute la tribunalul federal din West Palm Beach, în statul Florida (sud-est).

Ryan Routh, 58 de ani, a răspuns simplu „da, onorată instanţă” judecătorului care îl întreba dacă are cunoştinţă de acuzaţiile reţinute împotriva lui.

Arestat pe 15 septembrie la scurt timp după presupusa sa tentativă de asasinat, el a intrat în clădirea tribunalului încătuşat, în uniforma bej de deţinut.

Ryan Routh a fost pus pe fugă de agenţii Secret Service, însărcinaţi cu protecţia înaltelor personalităţi politice americane, care îl reperaseră cu o armă în apropiere de traseul de golf pe care juca Donald Trump.

De asemenea, el este urmărit pentru deţinere ilegală de armă din cauza cazierului său juridic, posesie de armă cu număr de serie şters, deţinere de armă de foc în vederea comiterii unei crime violente şi agresarea unui agent federal.

Potrivit analizei poliţiei federale americane FBI în baza conectării telefoanelor lui cu antene-releu, Ryan Routh se afla din 18 august în Florida şi aparatele lui au fost localizate de nenumărate ori între această dată şi 15 septembrie lângă terenul de golf al lui Donald Trump şi rezidenţa lui din Mar-a-Lago.

Înainte de a fi reperat, el stătuse aproape 12 ore în apropiere de clubul de golf, potrivit acuzaţiei, care a dat publicităţii o scrisoare scrisă de mână şi datată cu câteva luni înainte în care el îşi exprima intenţia de a-l asasina pe Donald Trump.

Dosarul a fost încredinţat în mod aleatoriu săptămâna trecută judecătoarei Aileen Cannon, aceeaşi care a dat în iulie o decizie foarte favorabilă fostului preşedinte republican într-un alt dosar.

Fostul preşedinte republican scăpase deja la limită, pe 13 iulie, unei alte tentative de asasinat după ce un atacator a deschis focul în timpul unui miting electoral în Pennsylvania (nord-est), rănindu-l uşor la ureche şi omorând un membru al asistenţei.

The post Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat contra lui Donald Trump în Florida a pledat nevinovat appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *