Bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost prins

Bărbatul care a aruncat cu benzină și a provocat un incendiu în sala de expoziții de la intrarea în Palatul Parlamentului a fost prins după mai bine de 10 ore de căutări.

Acesta este originar din Vaslui și după ce a provocat incendiul, a fugit și s-a cazat la un hotel din Capitală. El are 58 de ani și acum se află în custodia poliției, urmând ca oamenii legii să stabilească ce s-a întâmplat.

Este acuzat de distrugere prin incendiere, o infracțiune pedepsită cu închisoare de la doi până la șapte ani, potrivit Codului Penal.

În sala unde s-a produs incendiul se aflau peste 300 de persoane. Oamenii au fost evacuați în siguranţă, însă o femeie a suferit un atac de panică.

Focul a fost stins imediat de pompierii Parlamentului.

Problema a fost că atacatorul s-a făcut nevăzut și pentru a-l prinde poliția a cerut inclusiv ajutorul populaţiei.

Bărbatul a fost surprins de camerele de luat vederi din Parlament: se plimba cu un ghiozdan plin cu sticle, cel mai probabil, cu benzină. Conform Jandarmeriei, el nu trecuse de filtrul de securitate, ci a stat exclusiv în zona de vizitatori ai expoziţiei. Jandarmeria susţine că nu putem vorbi despre un incident de securitate.

În momentul în care au izbucnit flăcările şi s-au declanșat alarmele de securitate, pompierii se aflau în clădire și au intervenit. Focul a fost stins în câteva minute și nimeni nu a fost rănit.

Accesul în Parlament a fost blocat imediat ce s-au declansat alarmele.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii îl caută pe bărbatul care a incendiat o sală din Palatul Parlamentului și cer ajutorul populației în găsirea lui

În incinta instituţiei a avut loc un conflict între persoana respectivă și cei care se aflau în zonă. Persoana respectivă nu a aruncat cu substanţa inflamabilă spre alte persoane, ci doar spre bunuri. Persoanele care se aflau în zona respectivă nu au fost rănite.

Incendiul a fost provocat în sala de expoziții „Constantin Brâncuși”, care are o suprafață de peste 2.200 de metri pătrați. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 30 de metri. Vizitele la Parlament au fost restricţionate în această săptămână.

The post Bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost prins appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *