Câinele-robot ucrainean a apărut într-un video pe internet. Armata îl foloseşte pe frontul de est

Războiul din Ucraina este unul complet diferit decât ce a fost până acum, mai ales în ceea privește armele și tacticile folosite. A fost supranumit „războiul dronelor” pentru că sunt armele cu cea mai mare eficiență pe front. Noutatea este că, în teatrul de operațiuni, a mai intrat un dispozitiv important: câinii-roboți.

Câinele robot este produs de o firmă britanică și o versiune îmbunătățită a acestuia este deja folosită în teatrul de operațiuni. Poate urca și coborî obstacole pe care un alt vehicul automat, pe roți sau șenile, nu le poate depăși. Este dotat cu inteligență artificială și poate colabora, pe cont propriu, cu alte dispozitive similare.

Ukrainian robot dog video has appeared online

It understands commands and can analyze the environment.

„Victory on the battlefield beyond the one who introduces new technologies,” the soldiers say.

The Ukrainian military is using it in the eastern direction of the front. pic.twitter.com/F1I8Vi4XDz

— NEXTA (@nexta_tv) September 8, 2024

Acesta înțelege comenzile și poate analiza mediul înconjurător.

Câinele robot are o baterie care ține 2 ore, poate duce 7 kg de muniție sau echipamente medicale, este dotat cu camere termale cu care poate detecta persoane ziua și noaptea, indiferent de vreme sau vizibilitate. Iar dacă pică în mâinile inamicului, operatorul poate șterge instantaneu toate datele.

The post Câinele-robot ucrainean a apărut într-un video pe internet. Armata îl foloseşte pe frontul de est appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *