Caravana Crucii Roșii a ajuns în comuna Bisoca, din județul Buzău. Peste 300 de localnici au fost consultați și au făcut analize de sânge

Sănătatea și vizita la medic sunt printre ultimele griji ale românilor de la sate. Sunt prea ocupați cu asigurarea traiului de zi cu zi și ajung la medic doar atunci când nu mai pot răbda. Într-o astfel de comunitate, la Bisoca, în Buzău, s-a oprit Caravana Crucii Roșii și sute de oameni au stat la coadă să afle cum stau cu sănătatea.

De câteva zile, la Bisoca, o comună aflată în zona de munte a județului Buzău, a ajuns Caravana de Sănătate a Crucii Roșii. S-au format cozi la ușile cabinetelor mobile. Peste 300 de localnici au fost consultați și au făcut analize de sânge.

Unii dintre ei au aflat că ar putea fi bolnavi, după ce le-a fost făcută o ecografie, pentru prima dată în viață.

Comuna Bisoca are peste 2.300 de locuitori răspândiți în opt sate. Localnicii nu au un medic de familie permanent, ci doar un doctor care merge acolo de două ori pe săptămână. Așa că mulți oameni nici nu au ajuns vreodată la cabinet. Fără altă sursă de venit decât creșterea animalelor, își lasă pe ultimul loc sănătatea.

Pentru consultații sau analize, oamenii ar trebui să meargă la Buzău, la 70 de kilometri distanță.

România este la coada clasamentului în Uniunea Europeană în ceea ce privește vizitele la medic, chiar și pentru prevenție, potrivit unui raport Eurostat.

The post Caravana Crucii Roșii a ajuns în comuna Bisoca, din județul Buzău. Peste 300 de localnici au fost consultați și au făcut analize de sânge appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *